Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

30 грудня 2014, 21:00 Інше
Херсонщина паралізована снігопадами
Херсонщина паралізована снігопадами

Хуртовина на Херсонщині. Такої кількості снігу місцеві, кажуть, не бачили вже давно. Циклон, що прийшов з Балкан на південь і схід України, приніс похолодання й заметілі. Всю ніч надзвичайники витягали зі снігу застряглий транспорт. Таких засобів на дорогах області нарахували п'ять сотень. Серед них і рейсові автобуси.

Заметіль і сніг перетворили дороги Херсонщини на ковзанки. Рух на автошляхах вже другу добу обмежений. У декотрих районах траси взагалі перекрили. В обласному центрі через ожеледицю транспорт ледь їхав, тож на зупинках утворилися черги з пасажирів.

- Вчера пешком шел туда, до Салюта. Боятся посыпать кучку песка. Сейчас бы люди посыпали бы и выехали. Трактора нема выехать, а где солярка делась?

Сергій, водій:

- Ни посыпать ничего, ни убрать. То есть вся техника где-то неизвестно где. 

Хуртовина вночі вщухла, та по собі залишила ковзанки на дорогах. На в'їзді до міста рух заблокували вантажівки, які розвернуло внаслідок ожеледиці. Водіям довелося ночувати в кабінах. 

Віталій Степанов, водій вантажівки:

- Мы никому не нужны. Стоим здесь на морозе, мерзнем. Ни кушать, не пить - ничего у нас нет. Стоим тупо замерзаем - отмечаем Новый год.

Сергій, водій:

- С чем связано? Наверное, просто ніхто нічого не хоче робить.

- Хозяина нет в городе?

- Да!

Замело вночі транспорт на одеському напрямі. Там скупчилося 380 транспортних засобів, утворився 20-кілометровий затор. Нині, кажуть рятувальники, рух вже поновлено.

Юрій Гатилов, співробітник управління Держслужби з надзвичайних ситуацій у Херсонській області:

- Служба спасения работает в напряженном графике. Вытащено из заметов порядка пятисот машин и 640-700 человек достали, оказали им помощь. У нас работала примерно 20 единиц техники и 71 человек личного состава.

Через складні погодні умови без струму залишилися 88 населених пунктів області. Рятувальники просять людей бути обережними та без нагальної потреби не виходити з будинків.