Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

15 листопада 2014, 16:57 Інше
Пес-слідопит врятував літнього чоловіка
Пес-слідопит врятував літнього чоловіка

Чотирилапий рятівник. У Києві міліційна вівчарка не дала померти зниклому чоловікові. Дідусь, який має проблеми з пам'яттю, пішов з дому й загубився. Дві доби його  розшукували люди. А знайшов - пес.

Сьогодні Тетяна Іванівна і Микола Іванович усміхнені. У подружжя свято -  сорок три роки разом. А ще кілька днів тому жінка була в розпачі. Її шістдесятисемирічний чоловік, який має проблеми з пам'яттю, ввечері вийшов з дому і не повернувся.

Тетяна Іванівна, мешканка м. Києва:

- Я вийшла у двір, а його вже не було, пока я оббігала всі двори свої, пока я побігала там, де він завжди ходить, всі куточки оббігала, його не було.

Шукали чоловіка всім селом. Збилися з ніг, та марно. 

Тетяна Іванівна, мешканка м. Києва:

- Весь масив обійшли, обійшли базари, людей всіх перепитували, ніхто його не бачив. Ми злякались того, що людина хвора і він може десь замерзнуть ноччю.

За дві доби онучка зниклого випадково побачила біля однієї із зупинок на житловому масиві Троєщина чоловіка, схожого на дідуся.

Тетяна Іванівна, мешканка м. Києва:

- Моя внучка сіла на автобус і їхала по направленню до парку Дружби, там, де Ашан, і син підїхав, їй показалось, шо там дід.

На місце одразу виїхали правоохоронці та рідні Миколи Івановича. Почали шукати чоловіка. Утім, помітили лише речі дідуся. 

- Он по лугу две ночи ходил, а потом вспоминают: у них корова была, и они на тот луг ходили пасти, косить, и он туда пошел.

Коли люди зрозуміли - самим їм не впоратися, до роботи долучили собаку. Чотирилапому дали понюхати речі зниклого чоловіка. І пес одразу взяв слід.

Юлія Приймак, помічник керівника Деснянського РУ міліції м. Києва:

- Правоохоронці пройшли всю територію парку Дружби народів, навіть були місця, які треба було переходити вбрід, собака пливла, міліціонери йшли через воду.

Тетяна Іванівна, мешканка м. Києва:

- Той собака виводив, сім годин майже ми шукали. Така розумна собачка, обнюхала всю одежу і давай шукать, Боже, виводила бідних людей.

На Миколу Івановича натрапили посеред поля. Він був без взуття, верхнього одягу і з синцями. Та головне - живий. Чоловік не пригадує, хто його знайшов. А ось родичі рятівника запам'ятали - вони дякують чотирилапому і правоохоронцям. У міліції красунчик Фой працює шість років. На його рахунку сотні розкритих злочинів. І чимало нагород.

Віталій Панов, керівник кінологічного центру ГУ МВС України в м. Києві:

- Занял такой титул - лучшая разыскная собака, он лучше всех отработал по следу, отработала быстрее всех, нашел все вещи, лучшая разыскная собака в Украине, была признана в прошлом году. Легендарная собака и легендарный кинолог, таких очень мало.

Нині кінолог Сергій і його пес - відпочивають. Щоб вже за кілька днів допомагати людям.

Тетяна Іванівна, мешканка м. Києва:

- Спасибі людям, які знаходяться на своїх посадах, відповідають і допомогають людям, це велика радість для нашої сім'ї, що Деснянський район пішов навступки, що нам діда старенького знайшли, що він в теплі, в добрі.