Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

7 листопада 2014, 12:36 Інше
Цікаві події в світі
Цікаві події в світі

Вірний друг, але не поплічник злочинця! Собака допоміг американським поліціянтам запроторити за ґрати власного господаря. Зрадив господаря. Найліпший - чотирилапий - друг і допоміг поліції вийти на слід злочинця. Заокеанські полісмени прибули на обшук помешкання в місті Плетвіллі, щоб заарештувати власника житла за розповсюдження наркотиків. Хазяїн кинувся навтьоки, сховався в чагарниках на задньому подвір'ї. А ось пес на прізвисько Бо спільником господаря стати не забажав. Він зустрів гостей у формі гучним гавканням і показав, де підозрюваний. На час слідства порядну тварину прихистили родичі американця.

*** 

Оздобити автомобіль так, щоб був до дрібниць схожий на улюбленого пса. Це зробив 46-річний британець. Нещодавно чотирилапий помічник фермера Дейса Ісаака, що пас отари овець, помер. На знак пам'яті про відданого друга родина і створила залізного коня-пастуха. Максимально він розганяється до сорока кілометрів за годину, їздити міськими вулицями цією машиною заборонено. Втім, технічні характеристики не бентежать власника.

***

В Австралії до саміту великої двадцятки готують коал. Ведмежата, котрі є візитівкою Брисбена, як і загалом зеленого континенту, невдовзі матимуть змогу пообійматися з Бараком Обамою, Анґелою Меркель й іншими світовими лідерами, які з'їдуться на зустріч політичної еліти. Ці ж пухнастики вже мають у колекції фото з Роджером Федерером, Джоном Траволтою, Тейлор Свіфт, Гейден Пенетьєрі, Папою Римським Іваном Павлом другим та Королевою Єлизаветою. У звіринці, де мешкають сотні символічних ведмежат, давно стало традицією дозволяти брати їх на руки.

***

У Швейцарії пускають з молотка найдорожчого у світі хронографа. Годинник, вартість якого 12 мільйонів єврів, змайстрували майже сто років тому. Вишуканий механізм сам переводить час, автоматично додає екстра-день високосного року, сповіщає про схід і захід сонця. Конструктори - зі слів аукціоністів - зуміли втілити у пристрої дива інженерії, астрономії та годинникарства й неабияк випередили своїх сучасників. Торги заплановані за тиждень.

***

Тим часом у США винайшли аксесуар, який допоможе зробити найякісніше селфі. Браслет легко трансформується в міні-літальний апарат із вмонтованою відео- і фотокамерою. Стане у пригоді пристрій, приміром, альпіністам або екстремалям, котрі полюбляють автопортрети на зашкальних висотах. Компанія, яка ініціювала створення прототипу, надала на це півмільйона доларів гранту. Літальний фотоапарат згортається до початкового формату, реагуючи на жести власника. 

***

Незрячі, й водночас шалено популярні на Батьківщині й у світі. В Єгипті повні зали збирає незвичний гурт жінок, котрі попри часткову або цілковиту сліпоту віртуозно грають на музичних інструментах. Оркестр заснували активісти організації, що символічно зветься "Добро й надія". Кошти, зібрані під час виступів єгиптянок, спрямовують на доброчинність.