Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

3 листопада 2014, 22:37 Інше
Житомирські міліціонери врятували дитину
Житомирські міліціонери врятували дитину

Дитину, яка ледве не впала з третього поверху, врятували патрульні в Житомирі. Працюючи за маршрутом, правоохоронці помітили юрбу, яка галасувала поблизу багатоповерхівки. Виявилося, що люди вмовляють маленького хлопчика залізти з підвіконня назад у квартиру. Та він їх не дуже слухався.

Відчинене вікно на третьому поверсі, а за ним, ухопившись за металевого утримувача мотузок, стояв маленький хлопчик. Таку картину побачили правоохоронці. Тож швидко забігли в під'їзд будинку і розшукали потрібну квартиру. Та двері були зачинені зсередини. Міліціянти вирішили, що, можливо, комусь із дорослих в оселі стало зле. За допомоги інструментів зламали замка.

Мирослав Литвинчук, співробітник УМВС України в Житомирській області:

- Підбігли до квартири, з якої там дитина звисала, почали дьоргати двері. Ці двері були закриті. Хвилин 5, може, десь на це пішло, трохи більше. Відкрили двері - забігли всередину, і достали вже цю дитину, назад в квартиру забрали.

Виявилося, що разом із сином у помешканні був батько. Але йому потрібна була допомога не правоохоронців, а працівників витверезника.

Мирослав Литвинчук, співробітник УМВС України в Житомирській області:

- Батько спав, матері не було, мати під'їхала потім пізніше, але так само в нетверезому стані. Збудили його, сказали, що там сталося, а він хвилин 5, може, походив по квартирі, знов дальше ліг, відпочиває. Ніякої емоції не проявив до цього.

Хлопчик розповів, що йому 4 рочки і звати його Сашком, до вікна поліз, бо дуже хотів на прогулянку, а мама кудись пішла.

Мати дитини:

- Чего он на окно полез?

- Нравится смотреть вниз, кто ходит, дяди, машинки. Милиционерам очень большое спасибо, благодарность за то, что среагировали, и дождались меня, пока я приехала.

Виявилося, що за родиною вже наглядають правоохоронці, вона на обліку у відповідній службі міськради. Тож нині вирішують питання про притягнення батьків до адміністративної відповідальності за невиконання обов'язків щодо виховання дитини.