Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

8 жовтня 2014, 15:57 Інше
Що цікавого в світі
Що цікавого в світі

Найволохатіший у світі автомобіль поповнив реєстр Книги рекордів Гіннеса. Залізного коня оздобили безліччю кілограмів людського волосся. Про вартість незвичного транспорта, а ще про мертву петлю до сторічного ювілею, одяг, який є персональним тренером, і перевиховання псів наркоторгівців.

У такому авті точно не змерзнеш узимку. Найволохатіший у світі транспорт, який став рекордсменом Гіннеса, курсує італійськими вулицями. Свого часу його власниця побилася об заклад з приятелем, який засумнівався в намірах темпераментної водійки створити пелехатого кара. Волосся для дизайну інтер'єру й екстрер'єру винахідниця через інтернет замовляла з Індії. Тамтешні шевелюри буцімто значно міцніші за європейські. Пані ще 2010-го домоглася визнання машини представниками видання Гіннеса. Проте, нині додала ще 20 кілограмів чуприн і повторно посіла почесне місце. Італійка зазначає: дбати про шедевр навчилася, позаяк має двох доньок і добре знає, як вправлятися з неслухняними кучерями. І попри музейну цінність автівки - користується нею за призначенням. Коштує авто до ста тисяч доларів.

***

Не менш відчайдушна пані мешкає у британському графстві Саффолку. Свій сторічний ювілей жінка вирішила відсвяткувати в небі. Ба більше - зважилася й сама сісти за штурвал легкомоторного літака й виконати разом з пілотом мертву петлю. Нора Браєр каже: без вагань погодилася на такий подарунок від доньок. Екстремалка похилого віку вже має досвід польотів повітряними кулями, дельтапланами, гелікоптерами. Пояснює: була одружена, народила й виховала 11-х дітей. Тому й стала безстрашною. 

***

Кадри, від яких перехоплює дух, виклав у мережу молодший, але не менш самовпевнений британський відчайдух. Велосипедист Денні Макаскіл двоколісним підкорив, здавалося б, нереальні гірські вершини шотландського острова Скай. Сміливець видирався на хребти, проїжджав над шестисотметровими прірвами й надзвичайно крутими схилами. 28-річний ентузіаст не вперше зважується на такі витівки. Відколи виклав міні-фільм останніх пригод у Шотландії, його переглянули більше 9 мільйонів користувачів.  

 ***

Одяг, який у реальному часі вимірює тиск, моніторить серцебиття, швидкість руху, витрати калорій і відстань, що її здолала людина, створили мексиканці. Розумний жакет зветься подіумом. Він дистанційно під'єднаний до смартфона, і зі слів розробників, стане у пригоді й атлетам-професіоналам, і дилетантам. Вбрання з водонепроникного, але такого, що дихає, й надлегкого, комфортного матеріалу. Він убезпечує від надмірного навантаження й нагадує про потребу зменшити темп. Комерційні моделі зійдуть з конвеєра 2015-го.

***

Наркоторгівця - за ґрати. Його пса - на службу до поліції. Так віднедавна чинять колумбійські вартові ладу. Чотирилапих, котрих вилучають у господарів, приміром, під час облав або обшуків, віддають не до притулків, а до спеціалізованих тренінг-центрів. Після піврічної програми собак долучають до пошуково-рятувальних операцій і затримання, зокрема, й екс-хазяїв тварин. Колумбія - давно відома як наймасштабніший виробник і експотер наркосировини у світі.