Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

29 вересня 2014, 23:23 Інше
В Одесі підірвали залізничну колію
В Одесі підірвали залізничну колію

Надзвичайна пригода в Одесі: висаджено в повітря залізничну колію. О пів на четверту ранку загуркотіло поблизу станції Пересип. Знищено розгалуження на допоміжному полотні. На щастя, ніхто не постраждав, але люди в паніці: від місця вибуху до найближчих житлових будинків лише сто метрів.

Вирва два на два метри, уламки рейок та бетонних шпал. Таке побачили налякані люди, коли розвидніло. Пані Галина - охоронниця з місцевого складу. Каже: вибух на колії пролунав о пів на четверту. 

Галина, свідок:

- У нас вон стекла все повылетали. Сильный взрыв, сильный гул и гарь такая. Собаки забежали, начали гавкать.

До найближчих житлових будинків лише сто метрів. Розбуджені гуркотом, їхні мешканці страшенно перелякались.

Олена Варава, свідок:

- Я думала, что бомбят. Сижу и жду продолжения. Ну, вроде так обошлось нормально.

Віталій, свідок:

- Сильный взрыв, аж дома задрожали вот здесь рядом у нас. У меня маленький ребенок. Вышли на улицу, подорвались, не знал, что делать от такого взрыва. Хорошо, что еще какой-то состав не ехал с газом или чем-то таким. Это было бы вообще.

Люди впевнені: вибух влаштували не крадії залізничного металу. Для них це занадто складно. А місцеві вахтери пригадують: за кілька днів до надзвичайної пригоди невідомі розбили потужного прожектора, що освітлював колії.

Олеся, свідок:

- Там такая яма, что там не воришки. А мина какая-то или бомба.

Інцидент розслідує СБУ України в Одеській області. Розпочате кримінальне провадження за фактом скоєння терористичного акту. Залізничники повідомляють: від вибуху ніхто не постраждав. 

Юрій Лисий, дорожній майстер станції Одеса-Пересип:

- Было повреждено два равных рельса и 4 железобетонных бруса. Как вы видите, работы продолжаются. Вы это время видите - парк пустой. Мы не принимали и не отправляли никакие поезда.

Наразі пасажирські потяги їдуть за графіком. Полагодити другорядну лінію обіцяють за кілька годин.