Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

23 вересня 2014, 21:43 Інше
У Києві затримали викрадачів іноземця
У Києві затримали викрадачів іноземця

Два мільйони доларів за брата. У столиці п'ятеро бандитів викрали бізнесмена - громадянина Сирії - й вимагали від його родичів викуп. Правоохоронці затримали підозрюваних. У них виявили цілий арсенал зброї - автомати, снайперську гвинтівку, револьвера та гранати.

Занепокоєні родичі сирійського бізнесмена зателефонували правоохоронцям, коли він увечері не повернувся додому. Мобільний зниклого не відповідав. Та ані брати підприємця, ані міліціянти й гадки не мали, куди він подівся. Втім, за кілька днів викрадачі вийшли на зв'язок і повідомили, що чоловік у них.

Олександр Терещук, керівник ГУ МВС України в м. Києві:

- Громадянин вертається до Сірії додому, десь неподалік від будинку його невідомих 5 осіб, зараз вже встановлених, кидають в машину, везуть на квартиру, зв'зують, б'ють і передають інформацію до їх братів.

За можливість побачити викраденого злочинці зажадали 2 мільйони доларів. Та дочекатися викупу бандитам не судилося - правоохоронці вирахували місцеперебування злочинців і визволили бранця.

Олександр Терещук, керівник ГУ МВС України в м. Києві:

 - 5 чоловік затримані, затримані професійно, тут же, де вони не чекали. Серед них був, хто представлявся генералом одного з правоохоронних органів, але ця інформація не підтвердилась.

Визволений каже - вже втратив надію на порятунок. Пам'ятає, як його із зав'язаними очима викрали й човном доправили на острів. Били та не давали їжі кілька днів. Потім перевезли в інше місце й кинули до підвалу.

Постраждалий:

- Постоянно мороз, и замерз. И вообще, я в шоке. Больше не хочу вспоминать.

У затриманих виявили арсенал зброї: кілька автоматів, снайперську гвинтівку, револьвера та гранати. Жертву для шантажу викрадачі обрали невипадково. У сирійця в Києві прибутковий бізнес.

Постраждалий:

- Вы бизнесман, вы то, то. У вас много деньги. Давай звони братьям, надо много деньги.

Та реалізувати задумане злочинній групі не судилося. Стосовно затриманих розпочате кримінальне провадження одразу за кількома статтями: викрадення людини, розбійний напад, вимагання та зберігання вогнепальної зброї.