Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

15 вересня 2014, 23:57 Інше
У Сумах самогубця вижив, але пошкодив будинок та покалічив людей
У Сумах самогубця вижив, але пошкодив будинок та покалічив людей

Чоловік намагався вкоротити собі віку, натомість ледве не висадив у повітря багатоповерхівку в Сумах. Від вибуху постраждали п'ятеро людей, зокрема, сусідка та міліціянти, котрі вмовляли містянина не коїти лиха.

Гучний вибух налякав мешканців у центрі міста. Рвонуло на сьомому поверсі. В сусідніх квартирах та під'їзді повилітали вікна й шибки. Люди масово поспішили надвір.

- Коли чую: бабах, я злякалася, за палку і тікать з хати.

Буквально кількома хвилинами раніше власник квартири, де рвонуло, телефонував до міліції. Господар повідомив, що має намір скоїти самогубство. За адресою одразу виїхали правоохоронці й рятувальники. Хазяїн погрожував, що відкрутить газового вентиля й підірветься.

Олексій Млинарський, керівник відділу Сумського МВ міліції:

- В момент, когда сотрудники милиции совместно с МЧС пытались вскрыть двери и предотвратить возможные непоправимые последствия, в 13.52 произошел взрыв.

Ударна хвиля у квартирі висадила двері та зруйнувала перебірки. Постраждало п'ятеро людей. Зокрема, й сусідка та обидвоє міліціянтів, що вмовляли чоловіка.

Валерій Бахмут, завідувач опікового відділу Сумської обласної лікарні:

- Работник милиции  к нам поступил, у него ожоги лица, ожоги кистей, ожоги глаз, но с его слов, его спас бронежилет, который был на нем. У соседки пострадавшего - множественные ожоги лица, шеи, кистей, колен. Есть еще один сотрудник милиции - но он в травматологии, там переломы. 

Самогубця-невдаха також має опіки майже 10 відсотків шкіри, але загрози життю це не становить. Втім, постраждалий і далі твердить лікарям, що хоче померти. Сусіди певні, до такого рішення небораку штовхнуло зловживання алкоголем.

Сусідка: 

- Цього Вітю? Знаєм як облупленого, він недавно прийшов из тюрми, він сидів, він як трезвий - було ничого, а як вип'є, дурак з дурака, звинить за вираженіє.

Сусідка:  

- Он уже в возрасте, а девушки молодые ходили до його, и от эти две ночи там было жуть шо, пол-третьего ночи, четыре часа, уже под утро, крики, позавчора шо-то как ляснуло, мы думали, шо выбросил, утром иду на работу - двухлитровая бутылка с пивом вылетела, вже, видимо, напились они до полного... 

За вибух та умисне пошкодження майна чоловікові загрожує до 15 років за ґратами.