Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

8 вересня 2014, 23:07 Інше
У столиці затримано дві автівки зі зброєю
У столиці затримано дві автівки зі зброєю

Незаконна зброя у столиці. Лише за останні дві доби бійці батальйону Київ-1 разом із ДАІвцями затримали кількох водіїв, що везли в автах цілі арсенали. В усіх випадках кермувальники так і не змогли пояснити, куди і для чого доправляли гранати, пістолети й сотні патронів.

Цього позашляховика зупинили на Броварському проспекті. Тридцятирічний мешканець Київської області прямував до райцентру. У салоні правоохоронці виявили пістолети, ножа, патрони й саморобну вибухівку. Знайдене було ще й заплямоване кров'ю. Звідки все й для чого воно власникові авта - поки невідомо.

Олег Йосипів, боєць батальйону Київ-1:

- Чотири балакалави, дві з яких були в крові, три предмети, схожі на вибухові пакети, а також предмети, схожі на лом для зламування замків, а також шість мобільних телефонів.

Гранати, димові шашки, три сотні патронів і сигнальні ракети. Такого пакунка зі зброєю знайшли правоохоронці в Опелі, що прямував до столиці тим самим Броварським проспектом. Власник автівки - уродженець Черкаської області. Разом із трьома приятелями їхав до Києва. Зброю, зі слів порушника, отримав від знайомих свого родича. Проте й цей водій не зміг пояснити, куди й для чого везе арсенал.

Євген Дейдей, куратор батальйону Київ-1:

- Каждый человек, который будет пытаться провести незаконно оружие либо боеприпасы в Киев и пытаться дестабилизровать ситуацию в нашем городе- будет выявлен и наказан по закону!

За обома фактами вже розпочаті кримінальні провадження. Правоохоронці з'ясовують усі обставини перевезення зброї до столиці. А ось водії, котрі взялися до цієї справу, можуть потрапити за ґрати на п'ять років.