Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

27 серпня 2014, 21:47 Інше
Міліція Шостки розшукує осіб, які скоїли теракт
Міліція Шостки розшукує осіб, які скоїли теракт

Потужний вибух розбудив мешканців Шостки на Сумщині. Два автомобілі злетіли в повітря вранці під райвідділом міліції. Крім того, невідомі обстріляли фасад місцевого військового комісаріату.

В'їзди до Шостки зранку перекрили правоохоронці. Автомобілі в обох напрямках ретельно оглядають.

- На предмет виявлення вибухівки та зброї.

Квартал силовиків - там, де військомат, прокуратура й міліція - оточений. Мешканцям житлових будинків доводиться йти в обхід. 

- Я оцепляю, а работают эксперты.

Приблизно о пів на п'яту ранку людей розбудили вибухи.

Любов Олександрівна, мешканка м. Шостки:

- Тольки спали, а оно как бахнуло, подскочили, сели, а дед каже: ой, пламя отсюда, думали - девятку взорвали, не подумали, шо отсюда, потом еще бахнули, потом еще бахнуло - три раза.

"Дев'ятка" - це народна назва розташованого неподалік оборонного підприємства. Втім, нападники цілили набоями не по ньому.

Олена Федорівна, мешканка м. Шостки:

- Первых два - слабее, по нарастающей, самый последний самый сильный,  это я так поняла, что они, наверное, оттуда начали, не было никакой паники. Я сразу поняла, что это диверсия, только я думала, это в заводе.

Терористи спочатку з вогнеметів атакували військомат. Влучили у стіну на першому і третьому поверхах та залишили докази.  

Вадим Білівненко, в.о. Шосткинського міжрайонного прокурора:

- На місці пригоди було знайдено малогабаритні реактивні вогнемети, в кількості 2 штук, саме з них було здійснено постріли по адмінбудівлі.

Далі на вулиці підірвали вибухівку. 

Вадим Білівненко, в.о. Шосткинського міжрайонного прокурора:

- За попередніми даними, це був вибуховий пристрій, який встановлено було між двома зазначеними автомобілями.

Юлія Зайцева, кореспондентка:

- Фольксваген та старенька ВАЗівка постраждали в результаті вибухів під райвідділом міліції. Обидві автівки належали співробітнникам правоохоронних органів, які якраз чергували на зміні.  

Останній вибух пролунав біля торговельного центру. В будинках поблизу ударна хвиля вибила шибки. Зокрема, пошкоджено майже два десятка вікон у школі, та безліч - у  житловій 5-поверхівці.

- Замерять стекла и поставить, женщина одинокая, у нас кто-что поставит, 4 стекла. Кто заплатит? Она пенсионерка, ребенок инвалид.

Міліція розпочала слідчі дії й наразі розшукує свідків.

Тетяна Міняйло, помічник керівника Шосткинського МВ міліції:

- За даним фактом було відкрито одразу два кримінальних провадження - за незаконне зберігання зброї, вибухівки та боєприпасів та терористичний акт. Якщо вам відома будь-яка інформація, просимо вас звернутися до міліції.