Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

19 серпня 2014, 22:27 Інше
На київському будмайданчику перекинувся автокран
На київському будмайданчику перекинувся автокран

Не втримав рівноваги. У Києві на вулиці Василя Липківського на будівництві впав автомобільний кран. На щастя, минулося без жертв. Причину аварії з'ясовують експерти.

Мешканці цих столичних багатоповерхівок вже більше року живуть поряд з будівельним майданчиком. Тож гуркотіння під вікнами з ранку до вечера для городян не новина. Та сьогодні за парканом гупнуло так, що здригнулися стіни.

Тетяна, мешканка м. Києва:

- Услышала в квартире, что грохот раздался и как-бы вот люди, как масса: А! Вот так, знаете: аааа! Вот так как все вздохнули, и все. И на этом все. Потом подошла к окну и увидела, что вверх ногами, вверх тормашками лежит машина с вот этой стрелой. Вроде как-бы видно по людям, что никто не пострадал. 

Микола, двірник:

- Сегодня утром, в полдевятого утра, грохот такой, вроде бы как перевернулась машина. Все жильцы были ошарашены этим грохотом.

З вікон ошелешені сусіди побачили, як багатотонний автомобіль завис над прірвою котлована. Лише дивом кран не полетів у багатометрову яму і не поховав під уламками свого водія. На щастя, чоловік зміг вибратися з понівеченої машини і відбувся лише синцями та переляком. На будівництві про надзвичайну пригоду й згадувати не хочуть.

- А скажіть будь-ласка, коли цей, коли впав?

- Не знаю.

- Зранку? Постраждалих немає, все нормально?

- Так, все нормально. В мене все нормально, а у вас?

- І у мене.

- Тоді всього найкращого.

- А цей кран навіщо? Той підіймати?

- Щоб ви не задавали питання.

Одна з мешканок сусіднього будинку все життя пропрацювала інженером-техніком на виробництві, тож має свою думку стосовно причин вранішньої аварії.

Тетяна, мешканка м. Києва:

- Люди работают на износ. Прежде всего нужно проверить, сколько крановщик работал. Человека могли заставить работать значительно больше часов и просто усталость человека могла сказаться. Сегодня не особенно смотрят на квалификацию, надо проверить сам кран, когда был техосмотр этого крана, и был ли вообще.

Містяни дякують Богові, що багатометрова стріла впала не на проїжджу частину чи будинок. Тоді навряд чи минулося б без жертв. Хто ж винен у аварії на виробництві - тепер з'ясовувати експертам Держгірпромнагляду.