Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

15 серпня 2014, 19:01 Інше
На Луганщину прибула гуманітарна допомога з Харкова
На Луганщину прибула гуманітарна допомога з Харкова

Першу партію українського гуманітарного вантажу, призначеного для мешканців Луганщини, вночі зустрічали у Старобільську. Туди прибули двадцять шість машин з Харківщини. Згодом міста мають дістатись і колони з Києва та Дніпропетровська.

Перші автомобілі з овочами, борошном, крупами та засобами гігієни прибули на Луганщину вночі. Загалом представникам міжнародного комітету Червоного хреста мають передати вісімсот тонн гуманітарного вантажу.

Пітер Хубер, представник міжнародного комітету Червоного хреста:

- Мы завтра будем это принимать, а потом мы уже идентифицировали люди, которые с большими нуждами, и уже завтра, с завтрашнего дня мы будем раздавать тем, который нужно.

Втім, головна проблема - передати допомогу нужденним на підконтрольні бойовикам території. Тож Червоний хрест допомагатиме місцевій владі.

Ірина Веригина, в.о. голови Луганської облдержадміністрації:

- Вони будуть допомагати нам домовлятися з бойовиками завезти цю допомогу на територію міста Луганська. Тому що поки що нам не вдалося провезти в великій кількості гуманітарну допомогу. Якщо ми і завозили - то це невеличкі машини, власні машини. І люди, які завозили ту гуманітарну допомогу, дуже ризикували. Тому що постійно бойовики ці машини обстрілювали.  

Завдяки єдності реґіонів України, що зібрали такі потрібні мешканцям Донбасу речі та харчі, склади у Старобільську заповнені гуманітаркою. Загалом у місті мають зустріти 75 вантажівок.

Андрій Лисенко, речник інформаційного центру РНБО України:

- Сумарна вага гуманітарного вантажу, який вже прибув - 390 тон. Наразі представники Червоного хреста та логісти сортують гуманітарну допомогу по групам товарів. Першочергово до місць призначення відправлять товари, що швидко псуються, зокрема це овочі і фрукти.