Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

15 серпня 2014, 17:09 Інше
В Парижі радять замінити "замки кохання" на селфі
В Парижі радять замінити "замки кохання" на селфі

Селфі - як протидія руйнуванню мостів. Активісти в Парижі взялися рятувати архітектуру міста за допомоги фотографування.

Світлина на згадку на тлі пам'яток столиці закоханих замість почепленого на переправі замка кохання. Так пропонують чинити туристам паризькі урядники. Біля найпопулярніших серед пристрасного люду мостів активісти стелять символічні наліпки - з написами про те, що споруди більше не можуть витримати виявів почуттів. Приміром, біля Собору Паризької Богоматері замки обтяжили консрукцію на 27 тон.  

Ванесса Панетто, активістка, представниця мерії м. Парижа:

- Під тиском заліза руйнуються огорожі, може бути пошкоджений катер, який, приміром, плистиме річкою, або дістануть травм перехожі. Ми вкотре акцентуємо, наскільки це небезпечно. До того ж - вкрай важливо вберегти культурну спадщину.

Туристи з розумінням ставляться до обмежень. Хоча думки стосовно селфі як методу збереження інфраструктури - різняться.

- Така ж проблема існує в італійській Вероні, біля будинку Ромео й Джульєтти, у Флоренції, в Римі.  Як на мене, не варто дуже критично ставитися до неї.

- Гадаю, засвідчити відданість одне одному саме замочком кохання і викинутим на дно ключем від нього - гарна традиція.

- Тут дійсно забагато заліза. Але чому б просто вряди-годи не прибирати його.

Паризька мерія чинить саме так. Символи любові знімають з мостів здебільшого після дня закоханих. Та нові замки з'являються натомість немов гриби після дощу. Тому нинішні соціальні ініціативи популяризуватимуть.