Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

13 серпня 2014, 13:00 Інше
У Гонконґу для любителів тварин є спеціальні автобуси
У Гонконґу для любителів тварин є спеціальні автобуси

Усе заради братів менших! У Гонконґу пустили автобуса для домашніх улюбленців. Мандрувати в ньому можна лише з песиком чи котиком. Що спонукало китайських перевізників запровадити новацію і чи є попит на диво-послугу - далі в сюжеті.

Мати годованця в Гонконзі - нелегко. Променади з повідцем у руках дозволені лише у спеціально відведених для цього місцях. Їхати ж у громадському транспорті з вухатим супутником досі теж було зась.

Кармік То, співорганізатор програми:

- Гонконґ, на жаль, не надто приязно ставиться до хатніх тварин. Скажімо, у транспорті вкрай рідко дозволяють перевозити своїх улюбленців. Тому ми і вирішили подбати про власників пухнастиків і запровадили маршрут спеціалізованого автобуса.

Попит на сервіс невпинно зростає. Щотижня тисячі незвичних пасажирів разом з господарями купують квитки на такі мандрівки, або бронюють місця через інтернет. Коштує двогодинна подорож від 7 до 12 доларів.

- Для псів це непогана можливість знайти друзів.

- Всі тварини почуваються в автобусі комфортно. І нам, і їм до вподоби це дозвілля. Тут ніхто не скаржиться на гавкання, нікого не дратує така кількість домашніх пещенців.

Статистики підрахували - хатнього улюбленця має ледь не кожна п'ята гонконзька родина. Більшість песиків і котиків співіснують з хазяями в невеликих квартирах і вкрай рідко виходять за межі помешкань. Позаяк територій для вигулювання тварин у одному з найгустонаселеніших адміністративних районів Піднебесної - годі знайти. Тому влада популяризує такі ініціативи.