Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

12 серпня 2014, 12:52 Інше
У Японії популярне повільне таксі
У Японії популярне повільне таксі

Таксі - для вагітних і пенсіонерів. Цей вид транспорту дедалі популярніший у Японії. Чим відрізняється від звичайного і що мотивувало перевізників запровадити такий сервіс?

Службу таксі, автівки якої викликають здебільшого вагітні жінки або пенсіонери японського міста Йокогами, символічно назвали "черепахою". Позаяк рухаються ці машини значно повільніше за решту перевізників. Кожна обладнана кнопкою, натиснувши на яку, пасажир сповіщає водієві, що йому треба пригальмувати.

Пасажирка таксі:

- Більшість таксистів перевищує швидкість. Для них важливо чимдуж дістатися місця призначення. Як на мене, пріоритетна - безпека пасажирів.

Саме городяни - кажуть представники компанії - мотивували їх запровадити таку послугу. А ще - рентабельність сервісу. Позаяк, рухаючись повільніше, водії заощаджують паливо, а отже й кошти. Відколи такі черепахи з'явилися на вулицях Йокогами, на 15 відсотків побільшало замовлень.

Тайо Такігучі, речник компанії-перевізниці:

- Прибутки зросли не набагато. Хоча, проти торішніх показників, значно. Гадаю, до кінця року ми обладнаємо такими кнопками всі автомобілі.

До того ж, ініціатори програми планують додати до переліку послуг таксі так званий міні-соціальний пакет. Приміром, пенсіонери зможуть майже задарма діставатися шпиталів або аптек, щоб придбати ліки, чи з'їздити по закупки.