Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

11 серпня 2014, 22:00 Інше
У Конотопі обстріляли військовий завод
У Конотопі обстріляли військовий завод

Невідомі атакували оборонне підприємство в Конотопі на Сумщині. Чотири постріли та вибух дивом не спричинили великих руйнувань. Лише здійняли паніку в місті. Три доби розслідування нападу поки не дали результатів.

Суботній ранок 9-го серпня видався мешканцям Конотопа початком війни.

Людмила, мешканка м. Конотопа:

- Около 5 часов утра были взрывы, наверное не 4 их было, их было 5. Взрывы, как будто пушка такая стреляла. Надо, наверное, вещи собирать, документы собирать, потому что мы не знаем, есть ли здесь бомбоубежища.

Невідомі напали на конотопський авіаремонтний завод. 

- Я всю ночь не спала, як грохало, хто каже - з гранатомета стріляли, то вибухівку якусь там заложили.

Від обстрілу люди не постраждали. Набої  влучили в макети гелікоптерів, що стоять у заводському музеї просто неба. На території підприємства пошкодили електророзподільчу станцію. Втім, одразу запрацювало аварійне живлення.

Тетяна Кушнірова, помічник керівника Конотопського МВ міліції:

- Завод працює в штатному режимі, люди не постраждали, на місці події працюють слідчо-оперативна група, вибухотехніки та  експерти-криміналісти. Міліцейське очеплення на сьогодні вже зняте, але охорона заводу працює в посиленому режимі, сторонні особи на територію заводу не допускаються.

Завод "Авіакон" - оборонний закритий об'єкт, де ремонтують і модернізують гелікоптери, зокрема й для сил АТО.

Вера Іванівна, мешканка м. Конотопа:

- Не надо афишировать, а то афишировали, шо должны тут ремонтировать и танки, и самолеты,  от и доафишировались. Оце так як моя думка.

У прокуратурі підтвердили, що 4 постріли та вибух пролунали на землі, нині активно шукають нападників та їхнє авто.

Денис Когер, Конотопський міжрайонний прокурор:

- Певні дані отримані, встановлено місце, звідки відбувались постріли, інші об'єктивні дані здобуто, але на даний час осіб, які це вчинили, встановити ще не вдалося. Але я вважаю, є достатні підстави вважати, що даний злочин може бути розкритий.

Кримінальне провадження розпочате за статтями "теракт" і "незаконне поводження зі зброєю". Розслідуванням провадить СБУ.