Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

6 серпня 2014, 23:27 Інше
На Сумщині діти втекли з дому, щоби відшукати мати-п'яницю
На Сумщині діти втекли з дому, щоби відшукати мати-п'яницю

Троє дітей від 6 до 11 років втекли з дому в Конотопі. Залишивши записку з вибаченнями, вони вирушили на пошуки власної матері, яка вкотре запиячила та зникла.

28-річна жінка й раніше зникала без попередження. До такої її поведінки звикли всі - молодиця надто вже полюбляла хильнути горілки. Та на четвертий день її відсутності співмешканець у розпачі подався до міліції, адже з ним залишилися її троє дітей. Коли повернувся разом з правоохоронцями, побачив записку від малих. Вони написали - пішли шукати маму.

Валерій Яременко, в.о. керівника Конотопського МВ міліції:

- Був піднятий особивий склад по тривоге, и на протязі однієї доби були дітки знайдені у місті Конотопі на одній з вулиць, де вони там перебували тимчасово, ну ховалися.

Далеко втекти діти не встигли - причаїлися в чагарниках посеред міста.

- Де вас знайшли міліціонери?

- В халабуде.

Навіть запевняли, що не зголодніли.

- Ми цей, котлету з хлебом зїли, і чай з булкой пили.

- Це дєдушка сусід вас погодував?

- Ну він на чай всєгда приглашає.

- А дома ви шо їли?

- Дома вчора картошку, а сьодня ничого не їли.

Перелякані втікачі розповіли, що дуже не хотіли повертатися до інтернату, куди їх знову віддадуть через неньчине пияцтво. Адже півроку тому жінку вже притягали до відповідальності за несумлінне материнство.

Аліна Костель, фахівець служби у справах дітей Конотопської міськради:

- Проте вона пройшла курс лікування. І на минулому тижні вона з'являлася в нашу службу у справах дітей, і візуально вона почала виглядати набагато краще, вона розповіла про те, що вона влаштувалася на роботу, про те, що в її житті все владналося.

Утім сусіди кажуть: ставлення жінки до дітей мало змінилося. Доглядав за ними більше співмешканець. 

- Мама - не знаю, а Саша ухаживал, потому что там наш знакомый живет на той стороне, мне он говорил, шо он и постирает, и приготовит, и накормит. 

- Я Владику якось сама сказала: а шо там мама? А він - це дядя Саша виноват, мама в них всєгда хороша, там такі дєтки, шо вони за маму, и діти дуже хороші, а мама... мама таке, дітей жалко, конєчно.

Нині 11-річний Владик, 8-річна Юля та 6-річний Ромчик - у центрі соціально-психологічної реабілітації. Їхню маму знайшли лише наступного дня на заміському пляжі у стані добрячого сп'яніння. Чи варто їй ще раз довірити виховання дітей - тепер вирішуватиме суд.