Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

5 серпня 2014, 00:56 Інше
Вихідними в Харкові скоєно два теракти
Вихідними в Харкові скоєно два теракти

Тривожні вихідні в Харкові. Проти неділі там обстріляли з вогнемета бронетанковий завод. А минулої ночі - обласний військовий комісаріат. Обидві будівлі дуже пошкоджені, постраждалих у пригодах немає.

Це - адміністративний корпус Харківського ремонтного бронетанкового заводу. Саме його обстріляли вночі. Удар був один, але потужний. Гуркіт почули мешканці всіх прилеглих житлових будинків.

Наталя, свідок:

- Я лично перелякалась. Стекла все тарахтели. Очень сильный был взрыв, очень. Все полностью дома проснулись. Потому что невозможно было это не слышать.

Експерти з'ясували: постріл зроблено з малогабаритного реактивного вогнемета. Зброя російського виробництва. Висновок зробили по залишках набою, знайдених на місці пригоди. Служба безпеки України, яка провадить розслідування, кваліфікує епізод як "терористичний акт". За тією самою статтею порушено провадження за фактом обстрілу харківського обласного військомату -  також напередодні. Тривожні звуки мешканці сусідніх будинків почули приблизно опівночі. Спершу - автоматні черги, потім - гучний вибух.

Лідія Дирина, свідок:

- Как бабахнуло! И я соскочила сразу с постели, сразу! Сразу в голове: война. И я выскакиваю, и дочка встала. Говорю: доця, где-то взорвалось, совсем рядом. Она: мама, то гроза, наверное. Я выскочила на улицу - никакой грозы. И слышу - проехала машина.

Юрій Калгушкін, заступник військового комісара Харківської області:

- Могу только предположительно сказать, что был произведен выстрел из гранатомета, очередь из автомата - по зданию Харьковского областного военного комиссариата. Из личного состава никто не пострадал. Нанесен определенный ущерб зданию, в ближайшее время будет восстановлено.

Та слідчі вже з'ясували - стріляли також з вогнемета. На рівні третього поверху на стіні - слід від набою і обпечений тиньк. Будівля не зруйнована, але на всіх поверхах з вікон повилітало скло. По завершенні роботи експертної служби у військоматі розпочали ремонт. Проте працює комісаріат у звичайному режимі - тільки підвищено заходи безпеки.