Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

4 серпня 2014, 22:58 Інше
Дніпропетровське підприємство отруює повітря
Дніпропетровське підприємство отруює повітря

Отруйне повітря у Дніпропетровську. Вже кілька днів мешканцям мегаполісу горе від неприємного запаху. Передусім біда на лівому березі міста. Як з'ясували фахівці, рівень сірководню в цих районах майже в півтора раза перевищує норму.

Тхне на вулицях Дніпропетровська вже кілька днів. Врешті сморід став нестерпним.

- В центре очень слышно, на Правде я вчера был, там тоже очень хорошо его слышно было.

- В квартире тоже слышно через улицу. Окна открыты, балкон открыт, очень сильно. По Гагарина воняло вчера. Такое впечатление, что просто кто-то ходит и писает по улицам и всё.

- Мне показалось, что как бы разлагаются животные или что-то такое.

- Когда утром сегодня сюда приехала, я услышала устойчивый запах мусора и на работе все тоже жаловались.

У санепідемстанції звітують: в повітрі дійсно зафіксували підвищений рівень сірководню - майже в півтора раза більший за норму. З'ясували: якесь підприємство, грубо порушуючи закон, заощаджує на фільтруванні.

Андрій Кондратьєв, головний державний санітарний лікар Дніпропетровської області:

- Выбросы осуществляются в основном в ночное время, то есть изначально предприятие, которое осуществляет данные выбросы, оно идет на определенные нарушения, стараясь скрыть источники выбросов от населения.

У межах кримінального провадження до слідчих дій долучилися одразу кілька служб. Вже є перші підозрювані.

Андрій Кондратьєв, головний державний санітарний лікар Дніпропетровської області:

- Здесь мы говорим о заводе Петровского, заводе Агроовен, Интеркорн, также под определенные подозрения попали предприятия водоканала.

Інших деталей розслідування поки що не розголошують. Та у санепідемстанції сподіваються, що через загальний галас і розголос у ЗМІ підприємства, причетні до несанкціонованих викидів, припинять труїти городян. А чи покарають винуватців - невідомо.