Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

1 серпня 2014, 22:00 Інше
До Харкова евакуювали мешканців донецького дельфінарію
До Харкова евакуювали мешканців донецького дельфінарію

Тікають від бойових дій і тварини. До Харкова евакуювали годованців донецького дельфінарію - двох морських котиків і двох дельфінів.

Опівдні в дельфінарії починається щоденне шоу. Поки "місцеві", харківські артисти працюють на публіку, смакують ласощі та насолоджуються оплесками - гості з Донецька відпочивають у сусідньому басейні. Для вимушених утікачів, восьмирічних котиків - дівчат Лілу та Юли - Харків майже рідне місто. Звідси, 5 років тому, починалася їхня зіркова кар'єра.

Інна Миронова, тренер морських ссавців:

- Обеих знаю. Они пять лет назад у нас выступали. Еще самый первый сезон, потом переехали в Донецк. Узнали.

- Узнали?

- Я думаю, да. Рыбу едят, чувствуют себя отлично.

Тут, у Харкові, Лілу та Юлу виховали й вимуштрували, привчили не боятися оплесків та дитячих вересків - а ось до звуків вибухів і пострілів не готували.

Олена Кушнірська, керівник центру дельфінотерапії:

- Мы до последнего момента принимали это решение. Но в силу ситуации в стране, в силу того, что была стрельба, и несколько снарядов упали в парк Щербакова, в котором находится дельфинарий в Донецке, мы неотлагательно приняли решение и перевезли животных - котиков и дельфинов - в Харьков.

Дельфіни сприймають виступи як гру, для них це забава. Донецьких артистів - Філа та Белу - на публіку поки що не випускають.

Олена Кушнірська, керівник центру дельфінотерапії:

- Пока они проходят адаптацию, адаптируются в новом дельфинарии. То есть решение было принято быстро, и нужно время для адаптации. Я думаю, что в дальнейшем, конечно, будут выступать. Тренеры сопровождают дельфинов и котиков. Во время дороги. И тут, естественно, и тренеры, и ветслужба находятся с ними постоянно.

Тренери морських артистів зазначають: дорогу годованці перенесли значно ліпше, ніж люди. Якби нервувалися - відмовилися б їсти і гратися.

Олена Кушнірська, керівник центру дельфінотерапії:

- Они прекрасно принимают пищу, и вы это сегодня видели. Они играют, они веселятся, жаждут общения, и мы это все им по максимуму даем.