Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

1 серпня 2014, 21:12 Інше
Волиняни проводили в останню путь героїв, загиблих в АТО
Волиняни проводили в останню путь героїв, загиблих в АТО

Україна знову ховає своїх синів. У Луцьку попрощалися з бійцем батальйону "Айдар" Сергієм Шостаком, а в Любешівському районі - із солдатом 51-ї механізованої бригади Юрієм Трохимуком. Віддати останню шану воїнам прийшли сотні волинян.

Лучанин, колишній беркутівець Сергій Шостак одним із перших записався добровольцем у батальйон "Айдар". Був розвідником і справжнім патріотом. Товариші запам'ятали його мужнім, доброзичливим і веселим.

Володимир Кунц, товариш загиблого:

- Цей портрет, який я тримаю - я довго думав, чи треба його принести сюди. Але коли я подивився те, що тут написано знизу : "Ні кроку назад" -  кредо цього справжнього чоловіка.

- Нищать молодих хлопців, цвіт нації.

Сергію було 42. СИротами залишилися двоє синів: Владислав і Максим,  дружина - вдовою. В останню путь вояка проводжали під гасло "Герої не вмирають!", а  колеги несли його медалі й нагороди.

Карина, боєць батальйону Айдар:

- Ми ховаємо людину, в яку не можна було не закохатися, поговоривши з ним хоча б декілька хвилин. Я бачила його відразу після поранення у Старопільській - він посміхався. Він показував знімок, в якому наскрізь у гомілці стирчала куля, і посміхався.

Антон Цісарук, товариш загиблого:

- Я особисто тижні три назад з ним спілкувався і постійно підтримував зв'язок. Тоді я йому пропонував: на Волині формується спеціальний підрозділ "Світязь", який також ще встигне повоювати на Сході. Прийди в підрозділ, твій досвід знадобиться. Навчиш, разом з тим, може, зберіг життя. Каюся перед ним, що не переконав.

За час боїв на Донбасі загинули вже три десятки волинян. Серед них - 25-річний боєць 51-ї механізованої бригади Юрій Трохимук. Солдата поховали в рідному селі Залаззя Любешівського району.