Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

31 липня 2014, 23:02 Інше
Як готуються до боротьби з терористами міліціянти
Як готуються до боротьби з терористами міліціянти

Невдовзі в зону АТО вирушать черкаські правоохоронці. Нині вони посиленно тренуються, після - поїдуть на Донбас. Серед вісьмох десятків співробітників - ППСівці, бійці спецпідрозділу швидкого реагування та Грифону.

Всіх таємниць бойової тактики вони не розкривають, але запевняють - і побратимів прикрити зможуть, і від кулі снайпера вберегтися. Черкаських правоохоронців до дій у зоні АТО готують досвічені бійці.

Ігор Новиков, командир батальйону:

- Проводять люди, які мають реальний бойовий досвід. І кожне їхнє слово - це кров бійців. Тому ми стараємся максимум взять. Стараємся навчитися.

Співробітники патрульно-постової служби, спецпідрозділу швидкого реагування та Грифону - загалом 80 осіб. Вже незабаром вони заступлять вояків на передовій на Сході країни.

Віктор Іванько, керівник управління УМВС України в Черкаській області:

- Якщо раніше перед міліцією стояла задача по охороні громадського порядку і максимум, що ми робили - це затримували злочинців. То сьогодні приходиться  боротися із російськими найманцями, які розв'язали війну. Працівники міліції з розумінням до цього ставляться. Вони готові охороняти громадян. Сьогодні їх треба захищати не тільки на Черкащині, а й у Донецьку і Луганську.

Їх вчать не лише стріляти, а й надавати першу медичну допомогу. Хоча правоохоронці сподіваються - вона не знадобиться. Головне завдання тренувань - зробити максимум, аби зі Сходу бійці повернулися додому живими.