Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

28 липня 2014, 21:56 Інше
Захоплені терористами сироти з Луганська нарешті в безпеці
Захоплені терористами сироти з Луганська нарешті в безпеці

Викрадені терористами у Луганську діти-сироти вже в безпеці. Вони повернулися до України і їдуть у своє тимчасове житло на Харківщину. Нагадаємо, два дні тому бойовики на Луганщині викрали 61-го вихованця притулку й повезли їх за кордон. Міжнародний скандал змусив бандитів і російських чиновників повернути малюків в Україну.

Два дні тому терористи змусили вихованців і працівників Луганського дитячого будинку №2 сісти в автобуси й рушити в бік кордону. Так у полоні бойовиків опинилися 61 малюк, серед яких 16-ро немовлят. Також бандити захопили 20 працівників сиротинця. Двома автобусами їх повезли до Ростовської області.

Ірина Веригина, в.о. голови Луганської облдержадміністрації:

- ЛНРці хотіли прикритися нашими дітьми. Вони не давали можливості вивезти дітей з Луганська.

Поки малі під дулами автоматів їхали до Ростова, Київ залучив міжнародну спільноту. Почалися перемови на найвищому рівні. Після розголосу Росія відмовилася від викрадених в Україні дітей-сиріт.

Катерина Донцова, головний лікар Луганського дитячого будинку №2:

- Я везла 20 сотрудников и 61 ребенка. Все, у кого есть дети, представляют, что такое в течении 12 часов 61 ребенок обслуживался 20 человеками. Спать они не могли. Это был крик, ор. Был приглашен Генеральный консул Украины в России. Мы его ждали до трех часов ночи. Он приехал и сказал нам о том, что мы были уже в РФ, что едем в Чертково, а там Меловое, нас ждет наша Украина.

Тож автобуси з сиротами рушили до українського Мілового. Звідти у Сватове, де пасажири пересіли у транспорт з охороною й попрямували до Харкова. Там діти разом з вихователями мешкатимуть у будинку малюка.