Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

24 липня 2014, 22:59 Інше
Львівські майстри лагодять техніку для АТО
Львівські майстри лагодять техніку для АТО

Обстріли терористів пошкоджують чимало бронетехніки. На полі бою її полагодити складно, однак можливо. Для цього в зоні АТО працюють спеціальні бригади від профільних підприємств. Черговий екіпаж майстрів нині відправляє і Львівський бронетанковий завод. Уперше за останні 5 років там отримали держзамовлення на ремонт спецтехніки.

Ось цей танк-красень - уже готовий. Залишилося пофарбувати і в бій! Та не в Україні. Такі бронемашини завод виготовляє на експорт до країн північної Африки. Фахівці пояснюють - на вітчизняному озброєнні є дуже багато важкої техніки. Однак вона вийшла з ладу через бездіяльність. Місія заводу - це все відновити для потреб армії. Майстер Володимир лагодить броньовану ремонтну машину, по простому - тягача.

Володимир, слюсар заводу:

- В стислі сроки стараємся відремонтувати по можливості. Вона досить важлива, тому що техніка, яка пострадала в боях чи де, вот вона, то є ремонтна машина, яка забезпечує ремонт, забезпечує боєздатність армії.

А ось це захисна пластина для БТРів. Вона рятує від артилерійського обстрілу. До кінця тижня завод обіцяє відправити на Схід 500 таких деталей.

А ось у цьому цеху лагодять "серця" танків. Двигунам по 30 років, і майстрам доводиться добре біля них попріти. Іноді навіть після зміни.

Юрій Триндій, робітник Львівського бронетанкового заводу:

- Це є двигун вісімдесять четвертий, робим ми його...

- Скільки, Андрій, тиждень, да?

- Два тижня. От він вже на виході.

Загалом завод отримав замовлення на ремонт дванадцяти двигунів до самохідних артилерійських установок.

Олександр Остапець, керівник Львівського бронетанкового заводу:

- Наше підприємство на даний момент займається відновленням, капітальним ремонтом броньованих ремонтно-експлуатаційних машин, проведенням капітального ремонту двигунів для броньованої техніки та виготовленням запчастин до неї.

Пошкоджену в ході воєнних дій техніку, яку неможливо нині привезти на завод, лагодитимуть виїзні бригади просто на полі бою. Ремонтник Юрій нещодавно повернуся з зони АТО. Каже, трохи попрацює в тилу і назад - на фронт.

Юрій Винар, працівник Львівського бронетанкового заводу:

- В нас тут замовлення, яке терміново треба відправити, тому що там є брак конкретних певних агрегатів. І ті агрегати потрібно швидко зібрати, відремонтувати і відправити.

Працівники заводу запевняють - для потреб АТО ладні працювати цілодобово.

Юрій Винар, працівник Львівського бронетанкового заводу:

- Фізично, хлопці, ми тут, морально і нашими працями ми - з вами. Ми біля вас. Кріпіться. Перемога наша!