Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

23 липня 2014, 22:14 Інше
У Червоноармійську великі проблеми з питною водою
У Червоноармійську великі проблеми з питною водою

Критична ситуація із водопостачанням - у Червоноармійському районі Донеччини. Воду в міста МНСівці завозять у цистернах, але її бракує. Як і де добувають городяни живильну вологу - далі в сюжеті.

Вже не перший тиждень мешканці Червоноармійська вимушені шикуватися в довжелезні черги. Всі стоять за водою. Найгірша ситуація в кварталах багатоповерхівок.

Віра Андрієва, мешканка м. Червоноармійська:

- Катастрофа большая с водою. Вот это вода, которую нам привозят, это пожарная нам привозит, но бывает выходные - мы остаемся без воды. Ее нужно накачивать. Одна пожарная приехала, закачала и все - воды не хватает.

Люди скаржаться - вода в пожежних резервуарах технічна, а питну доводиться купувати у приватних підприємців по 50 копійок за літр. Та й ту беруть на свій страх і ризик. Документів, що доводили б чистоту і якість, продавці не мають.

- Вы должны показать сертификат. Мы ж не знаем, что это за вода? Пригодна она или нет?

- У вас питьевая вода? Это питьевая вода, но есть сертификат? Покажите нам!

- Ну, завтра будет.

- Нет. Сегодня вы продаете. Значит, закрывайтесь и уезжайте!

Проблемі намагаються зарадити, використовуючи приватні свердловини.

- Мы помогаем, как можем…

До цієї жінки люди приходять від світанку й до пізнього вечора. Віра Михайлівна каже - аби лише від великого навантаження не зламалася помпа.

Віра Михайлівна, мешканка м. Червоноармійська:

- Если он сгорит - кто мне купит его? Мне надо будет с пенсии покупать.

Розширити мережу приватних свердловин пропонують міські урядники. Але і тут перепони.

Ніна Саркисян, депутат Червоноармійської міськради:

- Для того, чтобы скважину сделать - целый ряд моментов. И мы уже определились, где можно. В частности, мы здесь с вами стоим - здесь скважину можно делать, но все упирается в… а куда же энергоносители? Энергоноситель должен быть.

Галина Гаврильченко, в.о. Червоноармійського міського голови:

- Это очень хорошо, что мы сегодня хотим помочь людям. Но я хочу предупредить категорически, что если вы строите эту скважину на своей земле, вы несете непосредственную личную ответственность. Если вы думаете, что город будет подключать вас к линиям городского освещения или к РЭСу - этого не будет. Мы не имеем на это права. Город не будет брать затраты на электроэнергию. Я сразу предупреждаю.

Виникають питання у фахівців і до якості води з приватних свердловин.

Василь Лазарев, головний державний санітарний лікар Червоноармійського району:

- На территории Красноармейского региона у нас скважин для питьевых целей нет. Есть такие в Доброполье, которые имеют все соответствующие документы.

Тож спеціалісти радять містянам по питну воду ходити до магазину. Відновити ж нарешті централізоване водопостачання в Червоноармійську планують за 10 днів.