Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

21 липня 2014, 23:28 Інше
У Коломиї знайшли покинуте немовля
У Коломиї знайшли покинуте немовля

Немовля в коробці від цукерок знайшли в Коломиї, на Івано-Франківщині. Перед тим як покинути дитину, мати її погодувала та дбайливо сповила. Нині хлопчик у пологовому будинку. Лікарі кажуть - малюк цілком здоровий, та ще й дуже симпатичний.

Маленького згортка в коробці від солодощів виявили просто неба під парканом. Люди одразу ж зателефонували до швидкої. Вже на місці лікарі з'ясували - немовляті заледве більше доби від народження.

Ігор Мочернюк, лікар станції швидкої медичної допомоги:

- Пуповина була ще зовсім свіжою, навіть край був неприсохший, і те, що вона була відрізана дальше від шкіри, як звичайно, і перев'язана звичайною ниткою кольоровою, ми зробили висновок, що дитина не з пологового будинку.

Той, хто підкинув хлопчика - якщо в цій ситуації можна так сказати - подбав про малюка. Медики кажуть: немовля було вбране і - в новій коробці.

Ігор Мочернюк, лікар станції швидкої медичної допомоги:

- Халатом обвернула, і що саме таке приємне, вона напослідок дитину погодувала, бо ще були залишки молока на губах.

Малюка передали до Коломийського пологового будинку. Там кажуть: хлопчик здоровий. Вже й ім'я йому дали - Богдан-Володимир. Та покропили свяченою водою. І сподіваються, що мати таки спам'ятається.

Марія Драгомирецька, завідувачка відділу Коломийського пологового будинку:

- Ваша дитина є здорова, вона дуже гарна і, можливо, у вас в житті ще щось зміниться, і ви зробите висновки, і звернетеся у відповідні служби.

Тим часом міліція пересвідчилася, що слідів насильства на тілі дитини немає, і взялася розшукувати породіллю.

Костянтин Кулак, керівник СЗГ УМВС в Івано-Франківській області:

- Наразі відкрито кримінальне провадження за ч 2 ст 135, санкція якої передбачає позбавлення волі на термін до трьох років.

Медики та городяни шоковані. За останнє десятиліття це перший випадок у Коломиї, щоб малюка покинули на вулиці. Якщо матері не знайдуть, хлопчика віддадуть до дитячого будинку.