Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

18 липня 2014, 21:53 Інше
У Дніпропетровську знешкоджена диверсійна група
У Дніпропетровську знешкоджена диверсійна група

Cкоєнню терактів у Дніпропетровську завадили СБУвці та міліція. Вибухи на стратегічних об'єктах замовив громадянин Росії - один з керівників терористів на Донбасі.

До Дніпропетровщини троє зухвальців віком до 45 років, що пройшли спеціальну диверсійну й військову підготовку в таборах Луганщини, дісталися залізничним транспортом. Із собою диверсанти привезли шість гранатометів "РПГ-18", топографічні карти Дніпропетровщини, маски та інше спорядження для терористичної діяльності. Оселившись у приватному готелі, протягом кількох днів вивчали місцевість.

- Было выбрано три объекта, на каждый планировалось два выстрела.

Серед них два залізничні мости через річку Дніпро та...

Андрій Луговський, керівник УБОЗ ГУ МВС у Дніпропетровській області:

- Облгосадминистрация. Все прекрасно знают, и преступники были осведомлены о том, что губернатор работает ночами, до двух, трёх ночи.

Масштабному кровопролиттю завадили професійні дії спецпризначеннців.

Віталій Криворучко, 1-й заступник керівника УСБУ у Дніпропетровській області:

- Викрита та знешкоджена диверсійна група, яка прибула в Дніпропетровськ для скоєння ряду терористичних актів стосовно стратегічно важливих об'єктів.

Двох диверсантів на прізвисько "Стафф" і "Борода" затримали у номері готелю. Ще одного учасника терористичної групи оголошено в розшук.

Андрій Луговський, керівник УБОЗ ГУ МВС у Дніпропетровській області:

- На сегодняшний момент личность его установлена. Предположительно выехал в сторону Донецка. Принимаются меры к задержанию.

За незаконне зберігання зброї та спробу скоєння терактів зловмисникам загрожує до 15 років позбавлення волі.