Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

1 липня 2014, 22:29 Інше
На Луганщині військові пояснять місцевим, як вони їх захищатимуть
На Луганщині військові пояснять місцевим, як вони їх захищатимуть

Гаряче сьогодні й на Луганщині. Там терористи закатували голову "Просвіти" Володимира Семистягу та вкотре влаштували вибух на коліях. На залізниці загуркотіло о 4-й ранку в районі станції Кіндрашівської-Нової. Рух на цій ділянці паралізований. Тим часом, із Луганська вдалося вивезти групу дітей.

У Луганську продовжують вбивати людей. У вівторок стало відомо, що бойовики замордували лідера обласної "Просвіти" шістдесяти чотирирічного Володимира Семистягу. Його викрали 23 червня й тримали в полоні. Викладач мав проблеми з серцем, ввечері 27-го червня стався черговий напад, після чого чоловік помер.

Андрій Лисенко, речник інформаційного центру РНБО України:

- Є вже багато фактів, коли бойовики катують заручників. Так у полоні терористів у захопленій будівлі Луганської облдержадміністрації було закатовано 64 річного історика, голову організації "Просвіта" - Володимира Семистягу.

Мало не загинули внаслідок вибуху українські прикордонники. Під час розвідки на кордоні вояки БТРом наскочили на протитанкову міну. Поранені шестеро бійців.

Андрій Лисенко речник інформаційного центру РНБО України:

- За результатами обстеження прилеглої території саперами ЗС виявлено та знешкоджено ще 9 протитанкових мін.

А в самому Луганську помітили бронетехніку терористів: БТРа, танка, кілька вантажівок. Тим часом українські війська, які контролюють північні райони Луганщини, пішли в народ. Вони спільно з обласними чиновниками вирішили прорвати інформаційну блокаду, яку створили російські медійники й терористи.

Ірина Веригіна, в.о. голови Луганської облдержадміністрації:

- Будем доходить до каждого человека, чтобы рассказывать, для чего здесь украинская армия и для того, чтобы поднять дух людей. Потому, что когда смотрят российские СМИ возникает определенная паника.

Українські вояки під час зустрічей із мешканцями розповідають про свої основні завдання й заходи для захисту мирного населення від бойовиків.

Володимир Яцентюк, керівник оперативного штабу "Північ":

- Головне - виконати завдання, які стоять перед підрозділами та частинами, які задіяні в АТО і зробити так, щоб в цьому краї був мир. Для цього ми зробимо все, щоб тут не було жодного незаконного банд формування, не було людей, які незаконно носять зброю. Оці завдання виконуємо разом з правоохоронцями тут на Луганщині.

Водночас рятувальники допомогли вивезти за межі обласного центру майже чотири десятки дітей і дорослих.

І вже за три години автобус із біженцями приїхав до безпечного Харкова.