Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

27 червня 2014, 12:19 Інше
Підліток у США планував масове вбивство
Підліток у США планував масове вбивство

В американському штаті Мінесоті знешкодили школяра, який мав намір вбити свою родину та скоїти теракт в місцевій школі. Поліції вдалося заарештувати хлопця за кілька тижнів до запланованої бійні.

17-річний Джон Девід Ладью продовж кількох місяців готувався вбити свою родину, розстріляти учнів у школі і влаштувати там вибух. Запобіг цьому випадковий свідок: сусідка побачила, як підліток зносить до комірчини підозрілі пакети й негайно звернулася до поліції. Скоїти напад на навчальний заклад парубчак мав намір у липні цьогоріч, тобто правоохоронцям  вдалося зупинити його за кілька тижнів до можливої трагедії. Під час обшуку вони знайшли у криївках хлопця речовини і предмети для складання бомб, вогнепальну зброю й бойові припаси. Він наслідував братів Царнаєвих. Втім, зі слів малого терориста, його вибухівки мали бути втричі потужніші за застосовані під час Бостонського марафону. Злочинець в усьому зізнався й показав поліціянтам три вже готові пекельні пристрої, які зберігав біля ліжка. Джон навіть вів щоденника - нотував перебіг своїх приготувань.

Джон Девід Ладью, підозрюваний:

- Я цілими годинами читав інтернет-сайти, щоб дізнатися, як виготовити гримучу ртуть, нітроцелюлозу, октоген, гексанітробензол.

Підліткові висунули звинувачення за кількома статтями, серед яких - замах на вбивство і зберігання вибухівки. Нині зловмисник під вартою. Хлопець зізнався, що у школі його найдужче цікавила хімія. Одну з бомб він хотів розмістити всередині сміттєвого кошика й підірвати під час ланчу, коли в коридорах найбільше дітей. Друга, за планом терориста, мала рвонути, якби учні в паніці почали тікати. Після цього парубчак мав намір жбурляти коктейлі Молотова й саморобні гранати.

Джон Девід Ладью, підозрюваний:

- А коли приїхала б поліція, заподіяв би собі смерть. У мене добрі батьки, мешкаю в гарному місті. Гадаю, що я просто психічно хворий, та ніхто цього не помічав. Сам же намагався це приховати. Своїм вчинком я хотів показати, що не слабак.

Нині хлопець наполягає на допомозі психіатра. Втім батько заявляє: він не вірить, що його син навіжений і міг реалізувати цей план.