Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

26 червня 2014, 14:27 Інше
Вагончики болівійської линвової дороги перетворили на футбольні м'ячі
Вагончики болівійської линвової дороги перетворили на футбольні м'ячі

Підняли спортивний дух на небачену досі висоту. У Болівії, аби відчути настрій чемпіонату світу, надали вагончикам канатної дороги вигляду футбольних м'ячів.

Не біда, що Болівія - не Бразилія, і чемпіонат світу не на її стадіонах. Проте міста Ла Пас та Ель Альто з'єднує унікальна линвова дорога, вища за всі інші аналоги у світі. Вона дає змогу пасажирам побачити неймовірно красиві Анди з висоти майже чотирьох тисяч метрів. А тепер, коли кабінки розмалювали чорно-білими кольорами й перетворили їх на гігантські футбольні м'ячі, пасажири майже не шкодують, що не потрапили на стадіони.

Міґель Церрудо, пасажир канатної дороги:

- Це чудова ідея - розфарбувати отак вагончики. Таке відчуття, ніби ми - частина Чемпіонату Світу. І відчуваємо захоплення футболом щоразу, коли бачимо цю канатну дорогу.

Болівійцям, звісно, дуже шкода, що їхня збірна не бере участі в мундіялі вже двадцять років. Але кажуть: подорож у таких кабінках компенсує розчарування. Щоправда, не кожному щастить сісти саме до футбольної: їх лише десять із загальної кількості сто п'ять. Щасливці ж діляться своїми враженнями:

Джеймі Караксо, пасажир канатної дороги:

- Коли їдеш такої дорогою, здається, ніби ти у Бразилії. Вся моя сім'я зайшла до кабінки, ми відчули себе ніби у гігантському футбольному м'ячі. Лише уявіть! Дух справжнього спортивного благоговіння. Я - в захваті.

Болівійці пишаються таким незвичним атракціоном і запрошують всіх фанатів дорогою з Бразилії завітати до них, у Ла Пас, та насолодитися футбольним польотом над Андами.