Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

25 червня 2014, 23:21 Інше
На Рівненщині зсувається траса Київ-Чоп
На Рівненщині зсувається траса Київ-Чоп

Дорога небезпек - на Рівненщині. Там після заливних дощів руйнується трасса Київ-Чоп. Сотні тон землі, як лавина, повзуть донизу, нищать все на своєму шляху й зупиняються в садибах. Що ніхто досі не постраждав - селяни вважають дивом. Ходять люди повз небезпечні ділянки обережно, бо передбачити зсув неможливо.

300 тон землі зсунулося з-під дороги на світанку. На щастя, ніхто не постраждав, наслідки стихії селяни помітили лише вранці. Кажуть, такі обвали тут не вперше.

Іван Ворожбит, мешканець с. Білої Криниці:

- Минулого року геть до хати зсув був. Машина їхала, чуть машину не засипало.

Юрій Макаренко, мешканець с. Білої Криниці:

- Перший раз, то аж до сусідки в двір, повністю. То вони приїхали, тут зробили щось. Буквально через місяця два оце знов обсунулось.

Володимир Боярчук, мешканець с. Білої Криниці:

- Не знаю, як ця хазяйка терпить. Десь на суд подавать, чи що робить? Обсовується. А хто-небудь йшов би, чи машиною їхало б, це присипало б і не найшли б, а як найшли б, то вже труба - дело.

Частково запобігти зсувам вдалося завдяки бетонним блокам. Вони витримали останню стихію - обвалилося тепер в іншому місці. Тож доведеться й далі укріплювати дорогу таким самим методом.

Микола Козачок, заступник керівника Служби автомобільних доріг у Рівненській області:

- Для того, щоб провести повну локалізацію на даному об'єкті, усунути такий недолік, потрібні були терміни, і ми їх витримали, а саме погодні умови. Які саме? Потрібно було, щоб все це підсохло. Будматеріалів закупили біля 60 блоків бетонних, які будуть укладені як підпорна стіна, і закуплено щебеню, нам треба дати біля 350 - 400 кубів, і також дати грунту, землі. Орієнтовна вартість цих робіт складає 107 тисяч гривень. Оце такі наслідки для держави.

Зсуви на автомагістралі почалися після її реконструкції до Євра-2012. Люди помітили: загроза - після кожної зливи.

Віктор Сидорук, мешканець с. Білої Криниці:

- Зсовується, бо по 40 тон їдуть машини, а вода подмиває, і воно зсовується. Колись дерева були, то вони взяли, позрізали. Дерева корінь держав. То ж то не кіньми їдуть, а фури їдуть.

Не пускати великогабаритні вантажівки шляховики не можуть, у їхніх повноваженнях - лише рекомендувати обмежити рух у певний час доби. Тож проїзд автомобілів на цій ділянці дороги з основної смуги перенесли на транзитну. Роботи з відновлення обіцяють почати завтра і завершити вже через тиждень.