Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

25 червня 2014, 22:31 Інше
У середмісті столиці знову "фонтан"
У середмісті столиці знову "фонтан"

Потужний стовп води буквально розірвав на шматки асфальт у середмісті Києва. На щастя, ніхто з водіїв і перехожих не постраждав. Комунальники обіцяють полагодити все за добу.

Таку незвичайну картину спостерігали випадкові перехожі й водії посеред бульвару Шевченка. Олексій на власні очі бачив, як за лічені секунди дорога буквально провалилася під землю.

Олексій, свідок:

- Начал подниматься асфальт, и как бы начали волны идти, и все такое.

- Сильно?

- Не очень, может, метр высоты.

Зазвичай у вранішній час тут не проштовхнутися, сотні автомобілів ледь рухаються. Та на щастя, в мить прориву горіло червоне світло, і машини просто не встигли виїхати на перехрестя. Тож дивом минулося без жертв і понівеченого транспорту. Хоча пощастило не всім. Скажімо, до цієї зеленої Ауді власник поки не прийшов. Легковик кожної хвилини може піти під землю. Комунальники кажуть - аварія сталася під час перевірки надійності тепломереж.

Андрій Жидкий, головний інженер району теплових мереж "Центр":

- Дуже добре, що це літом, а не зимою трапилось, і під час гідравлічних випробувань, коли ми випробовуємо підвищеним тиском. Якщо б не було випробувань, воно б до зими достояло, а зимою було б.

Чиновники запевняють - ліквідують наслідки аварії вже за добу. Працюватимуть і вночі, аби на ранок вже поновити рух транспорту.

Петро Пантелеєв, керівник Шевченківської райдержадміністрації м. Києва:

- Всі тут, всі служби тут, і райадміністрація, і робота буде організована і виконана, як потрібно. На жаль, мережі застарілі і тому не витримують випробувань. Мешканці будинків не страждають, оскільки гаряча вода відключена. Тільки незручності стосуються автолюбителів і транспорту.