Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

25 червня 2014, 01:35 Інше
Українські бронежилети визнані кращими за іноземні
Українські бронежилети визнані кращими за іноземні

З наукової лабораторії - під справжні кулі. На стрільбищі в Київській області випробовували українські бронежилети. Вітчизняний захист виявився надійнішим та ще й дешевшим за іноземні аналоги. Тож до кінця липня забезпечити ним планують усіх вояків.

Історії про українських вояків, що їдуть в зону АТО без жодного захисту, вже стали мало не традиційними. Та в Міністерстві оборони мають намір все кардинально змінити. Найліпше вітчизняне спорядження, яке вже доправили на Схід, тестували перед десятками телекамер на полігоні в Київській області. І є чим похвалитися.

Микола Стельмах, експерт:

- Те, що розроблено на підприємстві, воно просто немає в деяких аналогів даже в світі. Ота бронепластина, яка представлена зараз в бронежилеті, ви подивіться. Аналогів такого у світі немає! З вагою 2 кг 800 грм вона витримує до 25 пострілів. Більше просто не стріляли.

Олександр Храпач, кореспондент:

- Представники виробника запевняють: їхній бронежилет Темп 3000 захистить вояка від куль з пістолета Макарова, автомата Калашникова та снайперської гвинтівки Драгунова. Перевіримо це в реальних умовах.

У руках бійця автомат Калашникова. Відстань 20 метрів. 3 постріли. Усі в очікуванні. Та військовий експерт розвіює сумніви. На захисній пластині ледь видно цятки від куль.

- Пуля, когда попадает в бронепластину, ее стальной сердечник крошится не мелкие элементы.

Це надійний щит і від пістолета  Макарова. М'який кевларовий шар бронежилета вловлює всі кулі. І тут без нарікань. На вмовляння журналістів військові гатять у пластину не поодинокими пострілами, а чергами.

- Попаданий восемь - все живо и здорово.

- Это шикарно, действительно шикарно. Это высокие технологии, сделано в Украине.

Експерти кажуть - далеко не всі бронежилети такої якості. Адже нині захист можна придбати навіть на базарі. Та чи вбереже він свого власника від кулі - ніхто гарантувати не береться.

- Бронепластина неизвестного поставщика. У вас на глазах вытащили из чужого бронежилета ее. Я не могу коментировать творения рук халтурщиков. Я не знаю, что это. Это сталь или для лопаты была, или для лемеха. Я не знаю, для чего эта сталь была разработана.

До зони бойових дій на Сході України доправлено вже 5000 висококласних бронежилетів. Представники Міноборони запевняють - до кінця липня забезпечать захистом 100% вояків.