Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

23 червня 2014, 23:07 Інше
Будинок в столиці загрожує розвалитися
Будинок в столиці загрожує розвалитися

Мешканці п'ятиповерхівки на вулиці Тельмана в Києві бояться, що їхній будинок завалиться будь-якої миті. У підвалі, який викуплено ще десять років тому, розпочато будівельні роботи. І в квартирах одразу з'явилися тріщини.

Олександр, мешканець м. Києва:

- Пішли трищіни на вікних, на плитці, в підвалі теж тріщіна пішла.

Вулиця Тельмана,4а - центр Києва. Тут у п'ятиповерхівці невідомі фірмачі взялися переоблаштовувати підвал. Мешканці кажуть: з ними ніхто спілкуватися не хоче, документів ділки жодних не показали. А щойно взялися до праці - будинок, якому вже більше півстоліття, почав розсідатися.

Карина, мешканка м. Києва:

- Они долбают несущие конструкции, они долбают фундамент и собираются делать окна, окна - это часть общей собственности, повторяю, и внизу они увеличили площадь помещения.

- От бачите - така тріщина, це вже дві руки може поміститися? Воно б мало прилягати? Мало б. Бачите от, що робиться?

У квартирах людей ситуація не ліпша - на стелях і стінах почали з'являтися тріщини. Мешканці стверджують: будівельники пошкодили тримальні конструкції.  

- Какая глубина трещины внутри - непонятно, потому что все хорошо приклеено, но отходит, видно, что не просто трескается, а вот так вот.

Мешканці кажуть - підвал має належати громаді, утім ще десять років тому його продали. Без згоди людей. Хто - годі й шукати, працівники ЖЕКу також не знають.

Валерій Супрун, працівник ЖЕКу №212:

- Я даже не знаю, в якому році він був проданий, я ж не працював тоді в ЖЕКу.

У будівельників щось з'ясувати - марні старання, від телекамери вони тікають, ніби від чорта. 

- А що ви тут будуєте?

- Щас вийде представитель, всьо скаже.

Врешті до журналістів все ж таки виходить представник будівельників. Запевняє: всі дозволи на початок робіт у підвалі є.

Володимир Гончаренко, представник фірми-будівельника: 

- Я думаю, что эти трещины появились в процессе того, что год тому назад прорвало теплотрассу и здание пошло, а сейчас мы устраняем именно эти последствия, усиляем фундамент и усиляем конструкции.

Юрист, яка представляє інтереси власника підвалу, зазначає - з будинком нічого не станеться. Проте показати проект приміщення відмовляється.

Ольга Селих, юрист:

- Ми не готувались до вашого приїзду і не зобов'язані, сьогодні роботи по влаштуванню вентиляції не ведуться на цьому об'єкті.

Будинком на Тельмана вже зацікавилися в Голосіївській прокуратурі. Обіцяють, чи законні роботи - з'ясують.

Марта Ковальчук, помічник керівника Голосіївської прокуратури м. Києва:

- Прокуратурою Голосіївського району дане звернення, скероване до органів контролю, а саме до держархбудконролю, а також до департаменту ком. власності КМДа, за результатами перевірки, яку проведуть, прокуратурою району будуть вжиті відповідні заходи реагування.

Мешканці ж сподіваються, що їхні скарги не залишать поза увагою. Адже люди бояться бути у своїх квартирах. Певні, будинок будь-якої миті може скластися, як картковий.