Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

18 червня 2014, 22:59 Інше
Результати ЧС з футболу можуть залежати від погоди
Результати ЧС з футболу можуть залежати від погоди

Аномальна спека може стати одним із чинників, які визначать результати ігор чемпіонату світу у Бразилії. Лікарі кажуть - через акліматизацію багатьом спортсменам тренуватися складніше. Вимагають від ФІФА тайм-аутів під час ігор і тренери збірних.

Не лише протестами, а й виснажливою спекою зустріла Бразилія гостей Чемпіонату світу з футболу. Подекуди метеорологи фіксують до +33 градусів за Цельсієм. Медики зазначають - спортсменам дошкуляє ще й велика вологість.

Едуардо Дрю, фізіотерапевт:

- Духота впливає на стан здоров'я і самопочуття  спортсменів. Європейці, приміром, не звикли ганяти м'яча за таких температур. Їм скрутніше. Дається взнаки акліматизація. Й на осонні спортсмени витрачають більше енергії.

Тренери збірних кажуть: грати під час такої погоди - божевілля. Тож закликають ФІФА запровадити під час змагань тайм-аути. Думки ж туристів різняться.

Віто Паскаль, турист з Італії:

- Гадаю, англійцям, приміром, значно складніше переносити спекотну погоду, ніж італійцям. Може, саме через це вони програли. Хоча обидві команди боролися гідно.

Клаус Герман, німецький турист:

- Літо в Португалії чи Німеччині мало чим відрізняється від бразилійського. Та й загалом, я переконаний, що кліматичні умови - не перепона для професійних футболістів і змагань такого рівня.

Карлос Олівейра, португальський турист:

- Певно, не погода - головний аспект. Важлива організація. Португальську збірну й інші команди, як на мене, просто треба було раніше привезти до Бразилії. Щоб заздалегідь розпочався процес акліматизації й гравцям легше було б звикнути до нових умов.

Аналогічна проблема виникла свого часу у Сполучених штатах Америки. Під час мундіалю 1994-го там відтерміновували кілька матчів - саме через спеку.