Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

18 червня 2014, 22:26 Інше
На Житомирщині постріляли диких поросят
На Житомирщині постріляли диких поросят

Зухвалий випадок браконьєрства на Житомирщині. В угіддях місцевого мисливського клубу застрелили одразу трьох кількамісячних поросят. Єгерям і правоохоронцям гарячим слідом вдалося знайти тушки й чоловіка, який їх білував. Та він присягається, що тварин не вбивав. Мовляв, малюків знайшов уже мертвих біля будинку в лісі.

Постріли пролунали поблизу одного з віддалених сіл Романівського району на Житомирщині. Їх почули єгері, котрі охороняли лісову територію, й негайно кинулися на звуки.

Олександр Клочко, фахівець мисливського клубу Романівського:

- Як ми вже виявили сліди, що тут пройшло браконьєрство. Ми вже по цих слідах поїхали. А там рядом село Голубин. І ці сліди привели до хати.

Сліди від автомобіля привели єгерів до подвір'я п'ятдесятирічного місцевого мешканця, який саме розбирав дичину.

Олександр Клочко, фахівець мисливського клубу Романівського:

- Ми туди зайшли і при розборці застали туші там. Вияснилось потом, шо три штучки було. Ми думали, шо два, а получилось, шо три поросяти вони забили.

Микола Більський, заступник керівника Романівського РВ міліції:

- В процесі огляду ми виявили одну тушу кабана дикого. Віком біля п'яти місяців, вага близько 20 кілограм. Цьогорічні, получається, поросята. Звичайно, він заперечував, що воно є. Після продовження огляду в інших підсобних проміщеннях дровима закидано було нутрощі, шкіри, нутрощі поросят. Після подальшого огляду виявили ще дві туші так само молодих поросят. Розібраних.

Правоохоронця, єгерів і місцевих мисливців обурило таке зухвале вбивство тварин. Адже браконьєри стріляли не в дорослих самців, а в кількамісячних поросяток.

Олександр, мисливець:

- Це варварство. Людина так не повинна поступати.

Анатолій, мисливець:

- Я рахую, що браконьєрство до бандитизму можна прирівняти.

Олег, мисливець:

- Доходить до такої ситуації один з п'ятдесяти, що тако на гарячому зловили. Це титанічний труд.

Водночас затриманий свою вину категорично заперечує. Каже: його помилка - що приніс додому випадково знайдені тушки.

Підозрюваний:

- Там материн пай, і туди дорога йшла, що я машиною міг проїхати. Отак я собі найшов. Вроді як повезло, а в конечном ітогє я буду таких непріятностей мати. Ну саме головне, шо совість моя чиста. Тим, що я їх не вбивав.

Чи вірити чоловікові, ще мають з'ясувати правоохоронці. Розпочате кримінальне провадження. Підозрюваного можуть покарати штрафом від ста до двохсот неоподатковуваних мінімальних доходів громадян або обмеженням волі на термін до трьох років.