Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

13 червня 2014, 22:15 Інше
Фотополювання як метод боротьби з хамами на колесах
Фотополювання як метод боротьби з хамами на колесах

Побачив водія-порушника, сфотографував і виклав в інтернеті. Сьогодні це найефективніший метод боротьби з хамами, що паркуються на переходах і тротуарах. Бо єдине, чого бояться такі кермувальники - погана слава.

Киянин Валерій з дитиною перетинав дорогу переходом. На зебрі він побачив припарковану машину - поряд двох чоловіків.

Валерій, мешканець м. Києва:

- Я подошел, спросил, их ли машина, они подтвердили, что их машина, я им сделал замечание, мне в достаточно грубой форме было предложена убраться по направлению к своим делам.

З нахабством водія пішохід вирішив боротися з допомогою працівників міліції.

Валерій, мешканець м. Києва:

- Позвонил 102, сообщил дежурному о том, что машина припаркована неправильно, водитель ее убирать отказывается, двое этих товарищей в это время мне показывали жестами, что я неправ. Я позвони в 102 еще раз, спросил, ждать ли мне наряд, сказали, что наряда мне ждать не следует, в ГАИ информацию передали, дали номер диспетчера, на который я дозвониться не смог.

Тоді чоловік вирішив сфотографувати авто та його власників і викласти їх у соцмережі. Ці знімки перепостили більше 3 тисяч людей. Втім, покарати порушників це не допоможе - каже юрист.

Олександр Калюжний, адвокат:

- Для того, чтобы человек был привлечен, надо составить протокол, который был составлен на месте, подпись лица - согласен, не согласен, и доказательства, что он там был.

Реагувати на такі виклики працівників ДАІ зобов'язує закон, втім, на практиці - все інакше.

Олександр Калюжний, адвокат:

- Не выехать ГАИ не имеет права, тут вопрос по поводу того, что не приехали сотрудники ГАИ, на самом деле есть норматив предусмотренный, по которому они должны явиться. В случае, если они не явились, они либо не могли, все экипажи были заняты, и это проверить легко.

У Державтоінспекції кажуть - виїжджати на такі виклики намагаються. Втім, водіїв застають не завжди. Фіксувати ж порушення на знімках наразі не дозволяє закон.

Наталя Сторожик, керівник відділу Управління ДАІ м. Києва:

- Фіксувати по фото, як це було колись, швидкісний режим фіксували, і відправляти до водія, і говорити, що ось є фотофіксація, ви памятаєте, скільки було таких позовів до суду і скільки адвокатів іх спростовували і водіїв?

Втім, історія Валерія таки з продовженням. Того самого вечора він зустрів одного з чоловіків, котрих сфотографував.

Валерій, мешканець м. Києва:

- Он меня узнал и буквально мгновенно выразил недовольство как то, что я его сделал звездой интернета, и быстро нанес мне несколько ударов в лицо и ретировался. После чего я вызвал милицию и у меня появился повод оформить нормальное заявление.

Тепер киянин домагатиметься, щоб хама та забіяку покарали за завдання легких тілесних ушкоджень. Боротьби ж із горе-водіями Валерій не припинятиме.