Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

10 червня 2014, 17:05 Інше
Презервативи майбутнього розробляють в Австралії
Презервативи майбутнього розробляють в Австралії

Надсучасні засоби контрацепції планують створити австралійські науковці. Над розробкою працюють вже не один рік.

Доктор Горкін, біоінженер з медицини, мріє створити такі презервативи, які цілковито влаштують найвибагливішого споживача. Для цього дослідники з його команди працюють над революційним матеріалом, схожим на людську шкіру. Наразі вивчають різні гідрогелі, розроблені в університеті. З'ясовують, який з них найліпший для убезпечення й насолоди.

Роберт Горкін, розробник презервативів нового покоління:

- Найбільша проблема з презервативами - вони притуплюють відчуття.   

Кожен гідрогель - надзвичайно міцний та еластичний, і на дотик дуже схожий на тканини людського тіла. Він не рветься, біологічно безпечний і, безумовно, захищає від вагітності та інфекцій, які передаються статевим шляхом. А ще, переконаний доктор Горкін, такий матеріял значно більше сподобається користувачам, ніж традиційний латекс. Науковець вважає, що коли його винахід з'явиться на ринку, чоловіки частіше вдаватимуться до інтимної близькості з презервативом, а не без нього.

Роберт Горкін, розробник презервативів нового покоління:

- Нам треба створити такі засоби, якими чоловіки захочуть користуватися. Щоб уберігачі збільшували задоволення від інтимної близькості.  

При цьому доктор Горкін чітко усвідомлює: створити революційний продукт - недостатньо, щоб продати його. Треба тісно спілкуватися з потенційними споживачами, щоб зрозуміти їхні потреби й уподобання. Приміром, у дизайні. Тож вся команда морально готується до відкритих, прямих і масштабних дискусій на таку делікатну тему. Науковці кажуть: їхній винахід, можливо, допоможе зупинити поширення ВІЧ та інших небезпечних інфекцій.