Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

4 червня 2014, 12:48 Інше
У Німеччині розробили зброю 21 сторіччя
У Німеччині розробили зброю 21 сторіччя

Зброю, котру можуть використовувати лише власники, створили німці. Якщо пістолети потрапляють до чужих рук, то одразу блокуються. Це має зменшити кількість злочинів й нещасних випадків.

Розумний пістолет стріляє лише тоді, коли ви чіпляєте спеціального годинника. Хронометр пов'язаний дистанційно. Через радіосигнал він сповіщає, що натискати на гачка можна, блокує запобіжника, якщо відстань до дула - більша ніж 25 сантиметрів. У зброю вмонтований спеціальний чип, котрого активує пін-код. Приміром, під час сутичок або бійок, коли небезпечне знаряддя крадуть чи відбирають - вистрелити зловмисникові не вдасться. Не зробить цього й неповнолітній, раптом він - чийсь син або донька - знайде пістолета вдома.

Максиміліян Гефнер, менеджер компанії-розробниці:

- Розробка - проста в користуванні. Пін-код як у мобільному телефоні. Тож, ви самі вирішуєте, блокувати пістолета чи ні. Зброя дійсно належить власникові, і певним чином унеможливлює напад на нього. Погодьтеся, це зручний і дієвий механізм.

Коштує розумний пістолет трохи менше двох тисяч доларів. Перші партії зброї німці вже експортували до США, де статистика злочинів, скоєних за допомоги вогнепального спорядження, вкрай велика. Новинка має, зокрема, зменшити кількість кривавих випадків на кшталт тих, коли проливається кров у школах, або хтось вбиває з необережності.

Максиміліян Гефнер, менеджер компанії-розробниці:

- Як на мене, цей прототип варто називати зброєю 21 століття.

Пістолет завважки 550 грамів, трохи менше 17 сантиметрів завдовжки. З-поміж його вад автори проекту називають ту саму вартість. Адже аналогічний пістолет без вмонтованої розумної електроніки коштує втричі дешевше. До того ж новинка поки не розрахована на шульг.