Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

29 травня 2014, 12:54 Інше
У Бразилії притулки закоханих перетворюють на готелі для фанатів
У Бразилії притулки закоханих перетворюють на готелі для фанатів

Це - готель Шалімар у Ріо-де-Жанейро. Один із тих, у якому селитимуть фанатів під час Чемпіонату світу з футболу. Його особливість - це відомий у Бразилії "будинок кохання". Таких традиційних для країни і досить недорогих закладів - тисячі. Через велику потребу в місцях урядові довелося звернутися до власників сумнівних притулків, щоб вони відчинили двері фанатам. Загалом ці готелі суттєво відрізняються від звичайних. Воно і не дивно, адже головне тут - задовольнити гостей, які прийшли, аби побути якнайдалі від зайвих очей зі своїми коханими. Зокрема, у приміщення немає лоббі: гості заїжджають до гаража й телефоном спілкуються з реєстратором. А їжу й напої клієнтам подають через спеціальне віконце.

Антоніо Серкера, власник готелю:

- Ми живемо в сучасному світі, у двадцять першому столітті. Немає сенсу в демагогії та лицемірстві, зокрема, не варто закидати нам, що заробляємо на сексі. Люди кохаються будь-де, в готелях для туристів, у придорожніх, у центрі міста. Ми ж просто продаємо комфортні для них умови.

Утім нещодавно Шалімар й інші такі готелі постали перед непростим вибором. Адже матч-відкриття футбольного чемпіонату світу припадає на 12 червня. Тобто - на день Святого Валентина у Бразилії. Підприємливі власники мізкували-мізкували, як би їм заробити вдвічі більше, й вигадали ось що. Започаткували проект "Зміна одинадцять". І запрошують люд відзначити дату закоханих 11 червня. Для заохочення пропонують гостям знижку - одинадцять відсотків, а також квіти й подарунки. Візьме участь у цих заходах й  Антоніо Серкера, власник готелю Шалімар.

Антоніо Серкера, власник готелю:

- У Бразилії чоловіки мають дві пристрасті - жінки та футбол. Цьогоріч у нас дилема: на що робити ставку? Та я переконаний, що Зміна Одинадцять якнайліпше владнає проблему. У готельєрів буде два дні неабиякого щастя.

Тепер у країні будинки для кохання, зокрема й Шалімар, у гонитві з ширшою клієнтурою суттєво змінюють. Вдосконалюють меню й запрошують на роботу фахівців з індустрії гостинності. А ще - переобладнують інтер'єр і збільшують кількість спальних місць. Аби кімнати нагадували номери в готелях сімейного типу. Наприклад, прибирають круглі ліжка, яскравий декор та дзеркала на стелі. Натомість використовують традиційні меблі й барви.

Чимало змін відбулося і в Шалімарі. Хоча є тут і речі непорушні. Скажімо, Серкера відмовився прибрати жердину для стриптизу в одному з люксів, з огляду на величезну кількість замовлень, які він вже отримав від потенційних клієнтів. А ще господар не відмовився від того, щоб гості платили за перебування погодинно. Каже: хай люди розраховуються, як їм подобається. Хоч за годину, хоч за ніч. Хоча, додає, другий варіант для нього вигідніший.