Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

28 травня 2014, 23:03 Інше
Попри труднощі бюлетені з Луганщини привезли до ЦВК
Попри труднощі бюлетені з Луганщини привезли до ЦВК

Таки довезли. До центральної виборчої комісії в Київ прибули бюлетені та протоколи голосування з Луганської області. Везли цінний вантаж в умовах повної секретності під спецохороною.

Аби не потрапити під обстріл, два мікроавтобуси в супроводі ДАІвців виїхали з Луганської області вдосвіта. У цих пасажирських Мерседесах - голови виборчих округів із результатами голосування. Супроводжують надважливий вантаж десяток військових. Чоловіки озброєні до зубів, адже довелося їхати територією, контрольованою терористами. 9 годин у дорозі, і ось - остання зупинка перед місцем призначення.

Наталія Гредель, голова 115 виборчого округу в Луганській області:

- Было трудно, но наша команда проверенная, надежная. Отработали, сделали все, что могли. Мы 115 окург - это Сватово.

Біля ЦВК колеги й журналісти зустрічають луганців як героїв. Голова виборчої комісії про погрози з боку терористів навіть згадувати не хоче.

Володимир Несміянов, голова 114 виборчого округу в Луганській області:

- Ну все нормально прошло. Люди пошли на выборы. Голосовали, все нормально, два округа по Луганской области провели выборы. Нам большую помощь оказал Шахов Сергей Владимирович. Организовал сюда поездку.

Сам Сергій каже - пишається своїми земляками, що не побоялися і таки прийшли на виборчі дільниці. Його громадська організація, як могла, допомогала луганцям, аби ті змогли проголосувати з найменшим ризиком для себе. Важливо було і якнайшвидше та в безпеці доправити результати голосування до Києва.

Сергій Шахов, громадський активіст:

- Люди приїхали здорові і не вбиті. Знаєте, сьогодні йде війна на Сході країни: у Луганську та Донецьку. Сьогодні приїхали герої до Києва в ЦВК здати протоколи з президентських виборів. Була складна ситуація, загострена з доставкою цих бюлетнів саме до Києва в ЦВК, тому що стоять блок-пости, на яких стоять люди - не мешканці Луганської області, а стоять чужаки, які терористи практично, які сьогодні хотіли зірвати вибори на Луганщині, але у них цього не вдалося.

У самому Центрвиборчкомі членів луганських комісій теж назвали героями. Привезені протоколи негайно взяли до розгляду.