Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

22 травня 2014, 10:39 Інше
Напередодні виборів влада заблокувала редакцію найбільшої української газети
Напередодні виборів влада заблокувала редакцію найбільшої української газети

Офіційна заява холдингу "Мультимедіа-інвест груп"

Холдинг "Мультимедіа інвест-груп" в останні дні зіткнувся з безпрецедентним тиском з боку державних органів, що ставить під загрозу роботу наших медіа - всеукраїнської газети "Вести", сайту Вести.ua, журналу "Вести.Репортер", телеканалу UBR і радіо "Вести".

У вівторок були заблоковані рахунки однієї з компаній холдингу, а в четвер вранці в редакції газети "Вести" почалися маски-шоу. Без пред'явлення будь-яких документів, група озброєних людей увірвалася в будівлю і заблокувала її разом з усіма розташованими там співробітниками. За відзнаками можна припустити, що йдеться про податкову міліцію МВС.

Ми розцінюємо такі дії як політичний тиск на наші ЗМІ, які об'єктивно висвітлюють події в країні і, зокрема, дають критичні матеріали про діяльність чинної влади. Очевидно, що подібні дії, коли за кілька днів до голосування блокується діяльність найбільшої української газети, ставлять під питання демократичність процесу майбутніх виборів президента.

Також хочемо відзначити, що паралельно проти холдингу розгортається інформаційна кампанія, покликана дискредитувати наші ЗМІ. Нам намагаються приписати якусь "антидержавну діяльність". Заявляємо, що ці звинувачення не мають нічого спільного з реальною інформаційною політикою наших ЗМІ.

Припускаємо, що якраз замовники подібної кампанії переслідують антидержавні цілі. А саме - спровокувати держструктури на атаку проти нашого холдингу, щоб отримати зручний привід звинуватити українську владу в репресіях проти ЗМІ та дати додаткові аргументи для визнання майбутніх виборів не відповідними демократичним процедурам.

Закликаємо уряд, Адміністрацію Президента, правоохоронні органи не грати на руку антиукраїнським провокаторам і припинити тиск на наші ЗМІ.

Звертаємося за підтримкою до колег-журналістів. Незалежно від політичних переконань кожного з нас, ми всі повинні розуміти, що не можна створювати прецедент, коли державний апарат знищує ЗМІ. Завтра на нашому місці може опинитися будь-яке інше видання, телеканал, сайт або радіостанція.

Довідка

Холдинг "Мультимедіа Інвест Груп" створений в 2013 році. До його складу входять такі бренди, як щоденна газета "Вести", запущена в травні минулого року одночасно з інтернет-газетою vesti.ua. Друкована версія має рекордний для України тираж 370 000 примірників. Vesti.ua входить у першу п'ятірку рейтингу "Бігмір" в групі українських інтернет-ЗМІ за кількістю унікальних відвідувачів на добу. З серпня 2013 холдинг випускає щотижневий журнал "Вести.Репортер", який видається в партнерстві з російським журналом "Російський репортер". Тираж видання - 50 000 примірників. У червні 2013 року група придбала телеканал UBR, на основі якого буде створено новинний телеканал "Вести ТВ".

Керівником і власником "Мультимедіа Інвест Груп" є Ігор Гужва.