Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

20 травня 2014, 22:43 Інше
Бойове навчання авіації в Миколаєві
Бойове навчання авіації в Миколаєві

У Миколаєві відбуваються масштабні навчання Повітряних сил. На військовому аеродромі "Кульбакине" збори тактичної і транспортної авіації. Пілоти здійснили десятки вильотів на бойове застосування як по наземних, так і по повітряних цілях, зокрема вночі.

Для участі у зборах до Миколаєва прибули екіпажі з Василькова, Івано-Франківська, Старокостянтинова та Миргорода. Пілоти сідають за штурвали винищувачів Су-27 та МіГ-29, штурмовиків Су-25, транспортних Ілів-76 і навчальних еЛів-39. Задіяні також гелікоптери Мі-8 армійської авіації. Для багатьох молодих бійців - це перші вильоти на бойове навчання. Та й не всі досвічені авіатори мали нагоду повправлятись в ураженні наземних цілей.

Олексій Манюшкін, льотчик-винищувач 40 бригади тактичної авіації: 

- Я, як винищувач, сьогодні літав на бойове застосування по наземним цілям. Це для мене новий складний вид підготовки, який вимагає від мене підвищеної уваги, напруженості, концентрації, злагодженості з іншими екіпажами. Так как бойова зброя - вона небезпечна і вимагає відповідальності від льотчика.

За останні роки - це наймасштабніші навчання Повітряних сил. Тут зібралися льотчики майже з усіх авіаційних підрозділів України. Літають по три зміни на добу. Вдень і вночі відточують навички пілотажу й застосування зброї. Завдання з ураження цілей екіпажі бойових машин виконують у тісній взаємодії з транспортною авіацією.

Ігор Черепенько, заступник керівника авіації Командування повітряних сил України:

- Уникальность в тому, що відпрацьовується взаємодія між екіпажами транспотрной авіації - літаками транспотрной авіації, які також застосовують засоби ураження, вертольотами повітряних сил і екіпажами таких родів авіації - штурмовая, винищувальна, бомбардувальна.

Віктор Делечук, представник Командування Повітряних Сил України:

- Масштабні навчання. Я на своїй пам'яті не пам'ятаю, щоб ми застосовували таку кількість боєприпасів. Льотний склад, інженерно-технічний склад з завданням справляється.

Після тренувань льотчики та весь технічний персонал відбудуть до місць постійної дислокації. Та чи матимуть відпочинок?