Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

14 травня 2014, 22:54 Інше
На Прикарпатті підірвали газогон
На Прикарпатті підірвали газогон

Теракт чи техногенна катастрофа? На Прикарпатті на магістральному газопроводі стався вибух. Чому рвонуло - достеменно невідомо, проте силовики не заперечують, що було зовнішнє втручання.

Сюдою газ з Уренгоя прямує до Ужгорода, а далі - до Європи. Нині офіційно ніхто не каже про теракт, проте не заперечують - трубу пошкодив вибух.

Сергій Дубовий, керівник відділу Прикарпаттрансгаз:

- Дійсно, факт такий існує, було два вибухи. З огляду на трубу і характер пошкодження, це стороннє втручання методом застосованого вибухового пристрою.

Місцеві мешканці розповідають: рвонуло двічі - вранці та ввечері. Люди кажуть, одразу по тому вирвався метровий стовп газу.

Ганна Рабуцька, мешканка с. Ловаги:

- Знаєте, в якому шоці ми були? Нас носило. Запаху нема газу. Запаху нема. Тиск великий. Летить вгору. Ми там стоїмо, нас почило носити, ми почали отравлятися.

Газівники одразу перекрили пошкоджену трубу, потік блакитного палива спрямували на іншу ділянку. На місці працюють техніка і слідча група з представників міліції, прокуратури та СБУ. З висновками поки що обережні.

Марія Римар, керівник відділу УСБУ в Івано-Франківській області:

- На місці події працюють відповідні спеціалісти. Чи була це техногенна аварія, чи щось інше, поки що дати визначення ми не можемо.

Тим часом прокуратура розглядає теракт, як головну версію вибуху.