Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

14 травня 2014, 22:33 Інше
Названо причину вибуху в Миколаїві
Названо причину вибуху в Миколаїві

Висадив у повітря будинок і разом з собою спровадив на той світ сусідів. Миколаївські слідчі з'ясували причину вибуху багатоповерхівки. Накоїв лиха мешканець, котрий вирішив укоротити собі віку після сварки з дружиною.

Третю добу півсотні рятувальників не зупиняються ні на мить - розбирають шматки бетону, залишки меблів і щогодини дослухаються, чи не кличе хтось із-під завалів на допомогу. Дуже слабка, але ще є надія знайти живих. У мить вибуху у квартирі на першому поверсі були двоє дівчат-студенток. Надзвичайники намагаються продовж доби дістатися підвалу. 

Валентин Гайдаржі, заступник Миколаївського міського голови:

- Задача поставлена сегодня в течение суток дойти до подвала по этим секциям, и максимально добраться до подвального помещения в надежде, что там еще кто-то остался жив.

На місці тим часом вже працює спеціально створена комісія - в її складі 49 експертів, зокрема, з сусідніх реґіонів. Фахівці вже мають єдину версію - витікання газу. Відомий і ймовірний підривник. За кілька годин до вибуху один із мешканців будинку сповістив друзів, що має намір накласти на себе руки, й розіслав прощальне повідомлення.

Дмитро Єфименко, заступник прокурора Миколаївської області:

- Дорогие друзья и просто знакомые, искренне прошу у всех прощение, ибо находясь в трезвом уме и светлой памяти, понимаю, что мог обидеть каждого. Не поминайте лихом, потому как, если кого обидел, делал это не со зла.

Отримавши такого листа, один з приятелів одразу зателефонував дружині самогубці, щоб вона перевірила, чи все гараз з відчайдухом. Два дні як чоловік і жінка мешкали окремо після чергової сімейної сварки. Господиня дорікнула неробі за безгрошів'я, забрала двох маленьких дітей і поїхала до батьків.

Дмитро Єфименко, заступник прокурора Миколаївської області:

- Коли вона підійшла до квартири, почула запах побутового газу, відчинила двері, зайшла до квартири і після того, як відчинила вікно, відбувся вибух.

Жінка впала у провалля з 10-го по 8-й поверх, її присипали уламки трьох осель. Бранку рятувальники почули лише за півдоби. Ще 8 годин витягали бідолаху. У неї 16 відсотків опіків шкіри, контузія і перелам шийки стегна.

Віктор Відяпин, керівник Миколаївської обласної лікарні:

- Она плохо держит давление, поэтому постоянно находится на дофамине, что мешает нам провести более глубокое исследование спинного мозга и головного мозга. Мы не сможем ее поместить в компьютерный томограф и под МРТ, потому что угроза жизни.

Вже в лікарні постраждала розповіла про погрози чоловіка. Зрештою, окрім себе, самогубця спровадив на той світ ще двох жінок-сусідок. 7-х мешканців ушпиталено з отруєнням чадним газом. Серед них 10-місячне немовля. Загалом, понад сотню людей утратили житла. Усім місцева влада пообіцяла нові оселі, а поки надала тимчасові прихистки. Висновки щодо трагедії експерти мають оприлюднити за місяць: на підставі результатів технічних експертиз, коли будуть розібрані завали.