Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

14 травня 2014, 21:38 Інше
На Чернігівщині цілу ніч шукали малюка - мандрівника
На Чернігівщині цілу ніч шукали малюка - мандрівника

Моторошну ніч у глибокому яру пережив півторарічний малюк на Чернігівщині. Зниклого напередодні хлопчика майже добу шукали правоохоронці, рятувальники та прикордонники. Чому дитина була без батьків далеко від населенного пункту - далі в сюжеті.

Поки дорослі порали господарство - півторарічний Василько бавився на подвір'ї, потім подріботів до сусідів. Що малюк не повернувся додому - помітили лише надвечір.

Юрій Журавель, батько дитини:

- Юля крикнула мне - Вадик пропал. Я кинул топор, пилу и побежал искать. Сначала сами искали, думали, где-то рядом. Думали, наверх туда пошел, на асфальт. Поехали селом сразу искать. Искали - искали, но не нашли.

Лиш після кількагодинних марних пошуків дорослі звернулися із заявою до міліції.

Віктор Клепко, оперуповноважений Новгород-Сіверського РВ міліції:

- Негайно були підняті усі сили, в тому числі були задіяні представники МЧС, громадськість, сусіди також приймали участь у пошуках дитини. Також були задіяні сили Новгород-Сіверського військомату. Пошуки тривали до пізньої ночі, були виставлені наряди, які патрулювали і прочісували місцевість уночі.

Шукачі не оминули жодного куща та лісосмуги, до обстеження місцини долучили службових собак. Пропажу знайшли лише вдосвіта - напівголий Василько рюмсав серед глибокого яру. Від рідної домівки малюк відійшов майже на півтора кілометра.

- Дитина знаходилася у майже непритомному стані, дуже стомлена, були явні ознаки переохолодження.

Алла Сич, заступник керівника Новгород-Сіверської районної лікарні:

- Дитина виглядала трохи спутаною, у дуже брудному одязі, забруднене обличчя, забруднені ручки. Декілька подряпин на обличчі, на животі, на шкірі рук. Після огляду дитини було прийнято рішення, що дитина повинна бути на обстеженні.

Нині життю малого мандрівника вже нічого не загрожує, а ось його батькам тепер доведеться поспілкуватися з правоохоронцями.

Віктор Клепко, оперуповноважений Новгород-Сіверського РВ міліції:

- Є достатні дані вважати, що дана подія трапилася за необачності батьків. Тобто батьки неналежним чином поставились до виконання своїх обов'язків по вихованню малолітніх дітей. У подальшому буде вирішуватися питання по притягненню їх до відповідальності.