Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

6 травня 2014, 21:55 Інше
Блок-пости захищають столицю від провокаторів
Блок-пости захищають столицю від провокаторів

Вимушена зупинка, правоохоронці зі зброєю та перевірка транспорту. На дев'яти головних під'їздах до Києва з'явилися укріплені мішками з піском блокпости. Столичні міліціянти нині працюють у посиленому режимі. Головна мета такого контролю: не пропустити в місто злочинні угруповання, котрі можуть дестабілізувати ситуацію.

Мішки з піском, обмежений рух і правоохоронці зі зброєю. На цьому блокпості на в'їзді до Києва з боку Вишгорода цілодобово вартують міліціянти. Перевіряють мало не весь транспорт. 

- Я не могу пояснить, но это интуитивно происходит. Бусики, и легковые, и грузовые, все.

Дмитро до такої перевірки ставиться спокійно. Зізнається: у вільний час допомагає міліціянтам у Вишгороді. Каже: в такі часи контроль потрібний.

- Машины смотрим, проверяем, чтобы ничего не завозили, потому что на 9 мая могут быть провокации.

Не дратують блокпости й Олександра.

- Здравствуйте, я так понимаю, что вас интересует, что внутри? Ни-че-го зовсим!

Після перевірки документів і транспорта кермувальника відпускають.

Олександр, водій:

- Блок-пост стоит, останавливают, проверяют, что везут люди, но это надо, потому что сейчас возят и наркотики, и оружие.

Дмитро Фракун, інспектор ДПС:

- Человек по закону имеет право знать, почему его остановили, мы спокойно все поясняем!

На шляху до столиці з Броварського напрямку так само вартують правоохоронці. Саме на цьому посту два місяці тому розстріляли трьох ДАІвців. Миколу так само зупинили для перевірки автівки. Чоловік розповідає: служив у розвідці, а тому впевнений - шляхів і методів потрапити до Києва безліч. Й такі контрольно-перепускні пункти професіоналам легко оминути.

- Если диверсантам надо будет попасть в центр, то они и так попадут.

Проте в головному управління міліції Києва запевнили: основні блокпости розташовані на всіх дев'яти основних під'їздах до столиці. Намагаються пильнувати і невеличких стежок, і об'їзних доріг. А тому провокаторам дістатися столиці буде складно.

Сергій Бойко, заступник керівника ГУ МВС України в м. Києві:

- Із російськими номерами, і з номерами інших регіонів, особливо східних, південних, тому що є інформація про прибутя осіб, які можуть вчиняти провокації в Києві, саме з цих регіонів. На об'їзних шляхах виставлені додаткові патрулі ДАІ та наближені патрульні наряди теж задіяні - це патрульні наряди регіонів.

Під час перевірки на такому блокпості, але в Київській області, правоохоронцям вдалося знайти в салоні легковика, що прямував до столиці, справжній військовий арсенал з новеньких магазинів і затворів до автоматів Калашникова, пістолетів та гвинтівок, й безліч іншого армійського начиння. Усе було добре запаковане в сумки та дорожні валізи. Такі пункти контролю діятимуть щонайменше до дев'ятого травня.