Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

11 квітня 2014, 22:44 Інше
На Вінничині лісник вночі відстрілювався від нападників
На Вінничині лісник вночі відстрілювався від нападників

Лісник, до якого вночі вдерлися невідомі, підстрелив одного з непроханих гостей із рушниці. Інцидент стався на Вінничині. Постраждалий із пораненою головою в тяжкому стані в лікарні. А господаря можуть позбавити волі на два роки, якщо правоохоронці доведуть, що він перевищив межу потрібної оборони.

У будинку, розташованому посеред хащів, лісничий Микола мешкає з дружиною та двома доньками. Зі слів хазяїна, тієї ночі він прокинувся від гуркоту. Невідомі били вікна та трощили речі, що були надворі. Тож він витяг із сейфу нарізний карабін "Мерлін" та вистрілив з вікна у темряву.

Микола, лісничий:

- Розбудив сильний хлопок, і в цей момент проснулась дружина і питає: що це таке? А я говорю: постріл! Потім, по часу я не знаю, десь так на слуху, буквально менше хвилини, постріл і сипеться скло звідти, і роблю два постріли назустріч цьому пострілу. От я вистрелив ці два рази, і знову була всьо, тішина.

З оселі господар викликав міліцію. На подвір'ї оперативники знайшли пораненого чоловіка. Куля влучила йому в чоло.

Валерій Надольський, заступник керівника Вінницької міської клінічної лікарні №2:

- Куля не доставалася, тому що треба було б іти через всю речовину мозку, розрушаючи її. Зараз він в стані важкому, але стабільному стані, тому що все ж таки оперативне втручання забезпечило йому на даний момент можливість існування і зняло загрозу життя.

Непрохані гості до Стрижавського лісництва завітали з Вінниці. Зі слів правоохоронців, напередодні нападу в ресторані в обласному центрі друзі святкували день народження одного з приятелів. Навіщо поїхали за десятки кілометрів та скільки було молодиків, невідомо. Адже після стрілянини вони покинули закривавленого товариша й утекли. Міліція намагається з'ясувати картину злочину і те, чи правочинно лісничий застосував зброю.

Олег Школьний, керівник УМВС України у Вінницькій області:

- Ми порушили кримінальне провадження - це перевищення мір необхідної оборони, для того, щоб можна було б провести всі необхідні експертизи, провести відтворення цих всіх подій, зробити всі необхідні експертизи.

Стрілець хоч і визнає свою вину, але переконує - він захищав родину від нападників. Адже в будинку були дружина і двоє дітей. Як покарати лісничого - з'ясує суд.