Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

10 квітня 2014, 22:26 Інше
Столичні чиновники забезпечили себе надійними сховищами
Столичні чиновники забезпечили себе надійними сховищами

Одним вентиляція з системою очищення повітря, іншим - протигази. У Києві чиновники показали журналістам бункер для працівників райдержадміністрації. Натомість населенню порадили тренуватися натягати захисне спорядження.

- Увага, увага, увага! Прослухайте екстренне повідомлення. Громадяни, повітряна тривога! Вам необхідно відключити світло, газ, воду і зберігати спокій і порядок.

Та хапати валізи й чимдуж бігти до сховища не варто. Ця тривога - навчальна. Провели тренування в Шевченківському районі столиці. Його керівники переконують - у разі виникнення надзвичайної ситуації що робити - знають. Бункер під будівлею держадміністрації - 350 квадратних метрів. Тут є місце для ста вісімдесяти чиновників, з укриття зможуть і працювати.

Олександр Малихін, в.о. керівника Шевченківської райдержадміністрації в м. Києві:

- Зв'язисти переключають усі телефони, які є у цій адміністрації, які будуть застосовані для зв'язку, для того, щоб у разі руйнування приміщення зв'язок був відновлений з цього пункту управління.

Невід'ємний атрибут сховища - вентиляція. До перевірки працездатності цього вузла поставилися з найбільшою відповідальністю.

Володимир Германцев, керівник управління Шевченківської райдержадміністрації в м. Києві:

- Фільтра, єсть ручка управління, за допомоги якої переключається або на чисту вентиляцію, тобто безпосередньо з повітря, з двору і через фільтр. Теж повітря з двору, але проходить через отакі фільтри. Переключається і йде уже в приміщення фільтроване повітря. Захищає від хімічно небезпечних речовин, радіоактивних мікрочастиць.

А ось цей дизельний генератор здатен забезпечувати бункер електрикою без дозаправляння до трьох діб. Розроблений і план постачання до сховища медикаментів, продуктів і палива. Чиновники переконують - у разі виникнення реальної небезпеки зможуть надати прихисток не лише всім жителям району.

Олександр Малихін, в.о. керівника Шевченківської райдержадміністрації в м. Києві:

- Усі захисні споруди-укриття сьогодні можуть розмістити на території Шевченківського району 359 тисяч мешканців та гостей столиці. Також є дев'ять станцій плюс нові станції. Ми можемо ще розмістити там додатково.

Втім, у більшості бомбосховищ для простолюду до комфорту чиновницького бункера далеко. Тож аби захиститися від отрути в повітрі, містянам радять навчитися надівати протигази.

- Як воно? Дышать можно?

- Можно дышать, да. Нормально дышит.