Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

31 березня 2014, 21:20 Інше
В Черкасах відмовляються ремонтувати аварійний гуртожиток
В Черкасах відмовляються ремонтувати аварійний гуртожиток

Гуртожиток руйнується просто перед очима в його мешканців у Черкасах. Там прогнили дах і каналізація, провалюється підлога, а шматки стін сипляться на голови. В таких умовах люди живуть уже десять років.

- Ну ось, будь ласка, люди вкинули шість тисяч. Люди зробили над своєю кімнатою потолок, зробили ремонт, настала весна, розтанув сніг, все одпало.

Зі взірцевого гуртожитку будинок перетворився на руїну. Все обдерте і протікає, стіни обвалюються, в підлозі величезні діри, а каналізація - гниє. Горішній поверх під час дощу заливає.

Світлана Коваленко, мешканка гуртожитку:

- Люди майже, можна сказать, якщо йде дощ, сплять з зонтиками, по всій квартирі, кімнаті тій миски, щоб де капає, щоб хоч на пол не капало. Каналізація нікуди не годна, підлога провалюється, можна сказать, що в таких умовах ніхто в 21 столітті не живе.

Мешканці кажуть: за останні 10 років балансоутримувач жодного разу не робив тут ремонту. Латали все власним коштом, але на багато гаманців не стало. Чому гуртожиток у такому стані? На це запитання директор фірми-власниці відповідає - лише нещодавно очолив підприємство. У нинішній ситуації розбирається, та нічого пообіцяти поки не може.

Сергій Поступак, директор дочірнього підприємства РЕУ-8, балансоутримувач:

- Для початку я вважаю, я проводжу аналіз боргів, проведу аналіз боргів, а потім подивимось, що ми з цього зможемо зробить, які там борги будуть і на яку суму ми зможемо провести ремонти, якщо ще будемо проводити ми.

Заборговано плату за комунальні послуги. Через це навіть міськрада брати на баланс будинок не хоче. В управлінні власністю Черкас зізнаються: від безгрошів'я зарадити людям не можуть. 

Ірина Крамар, заступник директора Департаменту економіки й розвитку м. Черкас:

- На даний час в бюджеті немає коштів, і враховуючи кризову ситуацію в країні, найближчим часом не буде таких коштів на утримання і враховуючи, що гуртожиток знаходиться в жахливому стані, можна казать - мешканці беруть на себе цю можливість.

Щоб гуртожиток вистояв, у ньому треба зробити капітальний ремонт. Де взяти гроші - люди не знають. Тому й далі засинають під дірявим дахом і бояться, що ще трохи, і помешкання складеться, як карткове.